Trolleri (345/366)

alla-agg-i-samma-korg

Att upptäcka det första ägget i hönshuset förra året var otroligt roligt. Vi vägde de första äggen och sparade ihop tills vi hade fyra stycken så att vi kunde äta varsitt samtidigt. Jag vet inte om jag tycker att smaken från egna höns är godare än ägg från industrihöns, men gulorna är gulare och större och vitan är fastare. Bäst av allt är att veta att äggen kommer från höns som blir ompysslade och har det bra på stort utrymme. Även om man köper ekologiska ägg från frigående höns, betyder det att sju hönor samsas på en kvadratmeter, och det är ju hemskt.

Under flera veckor har dock hönsen ruggat, och inte värpt några ägg, men i går kunde jag hämta in chokladbruna ägg från våra Maranhöns och våra första turkosa ägg från Araucanorna som vi kläckte fram i somras – färgerna på äggen är verkligen rena trolleriet. Araucanornas ägg väger bara 33 gram nu i början, de är pyttesmå. Att jämföra med Maranernas ägg, som väger 71 gram.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma tema.

7 reaktioner till “Trolleri (345/366)

  1. Underbar bild på de fina äggen. Så roligt att äta egna ägg i stället för ägg från trångbodda höns. Vi hade höns förut hemma hos mamma och pappa, men då hade vi ju både mjölk och kött från gården också, så det var en lyx vi inte tänkte på då.

    Gilla

  2. Underbart komponerad bild med de färgglada äggen i korgen och alla löv runtomkring! Man önskar att alla höns kunde få ha det så bra som dina höns har det! :)

    Gilla

  3. Färska ägg är godast, speciellt om de trollas fram i dessa läckra färger, som jag aldrig sett förut – åtminstone inte på ägg. Läckert i dubbel bemärkelse:-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.