Bildernas betydelse i bloggen

Veckans bokbloggsfråga i Barnboksbloggen:

 • Hur viktiga är bilderna när du bloggar och när du läser bloggar?
 • Vad föredrar du när du läser bokrecensioner, förlagets officiella bild på bokomslaget eller personligt tagna bilder på boken ifråga?
 • Har du något annat att tipsa om eller diskutera kring när det gäller bilder på bokbloggar?

Recensionsexemplar från Forum bokförlag - stort tack!

För mig är svaret givet – i min blogg är bilderna viktiga, men inte lika viktiga som texterna. Till bokrecensioner fotar jag oftast böckerna jag har läst, eftersom jag gillar att placera böckerna i en miljö som antingen speglar innehållet eller lyfter fram boken. Fotot på Slutet på sommaren blev jag nöjd med eftersom halmen, färgerna och ljuset passade till boken, både till innehåll och omslag.

I andras bloggar gillar jag om det är snygga bilder, men texterna är förstås viktigast. Egna bilder på böckerna visar ofta bättre hur böckerna faktiskt ser ut, hur stora de är och hur tjocka. Ser man bara omslaget säger det inte så mycket.

Här finns svar från andra bloggare på veckans bokbloggsfråga. Klicka gärna in och läs!

6 reaktioner till “Bildernas betydelse i bloggen

 1. Tycker bilderna är jätteviktiga. Går jag in på en blogg som bara har text och inga bilder så tycker jag den bloggen blir tråkig, hur intressant texten än är. Och dina bilder är oftast helt fantastiska!! Du fotar i de finaste miljöer och kan konsten att lyfta fram den rätta känslan!

  Gilla

 2. Det är ju alltid roligt att titta på fina bilder! :) Sen att det inte är något måste utan det är fokus på boken sen gärna en bild så man lättare kommer ihåg vilken bok man läser om :)

  Gilla

 3. Bildernas betydelse i bloggen gäller ju alla bloggar oavsett inriktning. Bilderna är viktiga om inget annat som ”aptitretare” eller för att understryka texten. Det skulle jag inte ha skrivit, då jag många gånger inte synkar bild och text, men då talar jag om det. Visst är texten viktigast. Här ska man dock komma ihåg att långa texter borde ha många bilder så att ögat får ett ”avbrott” då och då. Det underlättar även med många underrubriker, då blir texten ”estetisk” även för ögat.

  PS. Vet inte om jag lever som jag lär – troligen inte. Men det är såhär jag tänker iaf. DS.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.