Rårakor med laxröra

raraka-2

För första gången gjorde jag rårakor, och det till förrätt på nyårsafton. Som topping blandade jag till en röra med lax, ägg, crème fraiche och färskost, salt och peppar. Det blev väldigt gott, bättre än jag trodde faktiskt. Jag rev potatisen på ett rivjärn och stekte rårakorna direkt i en stekpanna, lade på en plåt och värmde sedan allesammans i ugnen när det var dags att äta dem. Jag ville kunna förbereda så mycket som möjligt, och potatis som skalas/rivs mörknar om den inte steks direkt. Att lägga den rivna potatisen i vatten var inte heller ett alternativ, eftersom en del av stärkelsen som skall hålla ihop rårakorna då försvinner i vattnet.

Till 8 små rårakor behövs
200 g kallrökt laxkött
2 hårdkokta ägg
Litet gräslök
1 dl crème fraiche vitlök-örter
1 dl färskost
8 potatisar
Smör att steka i
Salt och peppar

.

Gör så här
*
Blanda tärnad, kallrökt lax med hackat ägg, crème fraiche, färskost, salt och peppar.* Skala och riv potatisen grovt, platta ut till lagom storlek i pannan och stek direkt, ungefär en minut på varje sida, i litet smör. Vätskan behöver inte pressas ur potatisen innan.
* Vill du förbereda; lägg rårakorna på bakplåtspapper och täck över med folie, men stek i stekpanna innan servering, då blir rårakorna knapriga och goda!

.

I dag skall jag testlaga rårakor ur Olgas mat och jämföra vilka som blir godast, de här eller Olgas Fitnessrårakor. Titta gärna in i eftermiddag om du vill se hur det gick :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.