Recension: Beatrix Potters nyutgivna sagor

Det här är barnböckernas crème de la crème, sedelärande klassiker som aldrig går ur tiden. Enbart Sagan om Pelle Kanin har sålt i över 45 miljoner exemplar, och det är lätt att förstå varför.

Böckerna är väldigt vackert illustrerade med Beatrix Potters digitalt restaurerade originalteckningar i färg. Det är lagom långa berättelser för de yngsta barnen (3-6 år) och det är enormt spännande, faktiskt är det bitvis riktigt läskigt för ett litet barn. Som när busige och olydige Pelle Kanin, trots varningar från sin mamma, hoppar in i herr Karlssons trädgård, där Pelle Kanins pappa råkade illa ut. Men det är också väldigt rörande, som när mössen i Sagan om Skräddaren, katten & mössen hjälper den sjuke skräddaren att bli klar med sin rock.

Det här är böcker som jag gärna hade läst för våra barn när de var små. De hade älskat att lyssna på dem och att prata om de spännande berättelserna, gång på gång. Jag kan lova att de ljuvliga små böckerna skulle bli uppskattade doppresenter. Eller varför inte påskpresenter till både små barn och till vuxna, som precis som jag uppskattar Beatrix Potters vackra illustrationer och fina sagor.

Ett tips! Håll ögonen öppna på filmutbudet om ett år. Sony Pictures har nämligen köpt rättigheterna till en ny storfilm om Pelle Kanin, som kombinerar datoranimering med skådespelare. Filmen planeras ha världspremiär våren 2018.

Mitt betyg för alla tre sagoböckerna: 5/5

Antal sidor: 55-65 sidor/bok
Utgivningsdatum: 2017-02-08
Förlag: Modernista
Översättare: Birgitta Hammar (Sagan om Pelle Kanin, Sagan om Kurre Ekorre) och Ylva Stålmark (Sagan om skräddaren, katten och mössen)
Illustratör/fotograf: Beatrix Potter
Formgivning: Lars Sundh

Sagan om Pelle Kanin finns att beställa här och här
Sagan om Kurre Ekorre finns att beställa här och här
Sagan om Skräddaren, Katten & Mössen finns att beställa här och här

 

2 reaktioner till “Recension: Beatrix Potters nyutgivna sagor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.