Helgfrågan v. 10 – Vårens mest efterlängtade bok

Mia håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Vilken bok längtar du efter att läsa i vår?

Den bok jag har sett mest fram emot att läsa landade i brevlådan för två dagar sedan. Jag har sett fram emot att läsa den ända sedan jag hörde att det var just det här brottet som författarna skulle skriva om i sin serie Svenska Brott; nämligen Trippelmordet i Uddevalla. Den fruktansvärda händelsen fick mig i sitt grepp direkt när jag läste om det, samma dag som det hade hänt. Jag kunde inte släppa taget om det, jag måste försöka förstå hur något sådant kunde hända, varför man gör något sådant. Jag läste allt jag kom över och följde rättegångarna i tingsrätten och hovrätten.

Ni kanske också har läst om det? Två män i tjugoårsåldern och den enes artonåriga flickvän, avrättade. Jag skulle egentligen läsa en annan bok, men den fick vänta. Jag har läst i bilen, i väntsalen hos tandläkaren och under tiden jag väntat på barnen när de haft danslektion. Och boken motsvarar alla förväntningar. Författarna beskriver polisarbetet och rättsprocessen från det att mordet skedde och fram tills i dag. De varvar redogörelser för vad som hänt med egna analyser. Helt klart vårens mest efterlängtade bok för mig.

Boken finns hos Norstedts, Bokus, Adlibris med flera. Utförlig recension av Svenska brott. Trippelmordet i Uddevalla kommer här i bloggen den 22 mars.

Fler som berättar om vilken/vilka böcker de ser mest fram emot i vår finns hos Mias bokhörna.

18 reaktioner till “Helgfrågan v. 10 – Vårens mest efterlängtade bok

  1. Jag måste nog se till att få läst något av Bodström. Det här med böcker om verkliga brott känner jag mig annars lite tudelad inför. Om jag vet att det är hittepå så är det mycket lättare att värja sig…

    Gillad av 1 person

  2. Minns också den fruktansvärda händelsen, hur kan man glömma den???? Har läst alla av Thomas Bodströms böcker och har aldrig varit besviken. Lampers däremot har jag inte hört talas om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.