Spännande nya deckare!

Det är väldigt roligt att lyfta på locket till brevlådan och se att det ligger ett bokpaket bland tidningar, brev och reklam. Extra roligt var det i dag, när boken dessutom låg fint omlindad med svart silkespapper i en silverfärgad bokpåse. Väldigt passande till boken som har titeln De mörkermärkta.

Intrigen låter lovande, så här står det på bokens baksida:

I ett vårkallt Stockholm sker en serie mord som till en början inte verkar ha något samband. En sömnlös taxichaufför. En alkoholiserad före detta psykolog. En psykiskt sjuk kvinna på ett behandlingshem. Tre människospillror förenade i sina olycksöden. När poliskommissarie Iris Riverdal får fallen på sitt bord ställs hon inför en gåtfull mördare, en undflyende skepnad med dunkla metoder och okända motiv. Och bakom honom anas en ansiktslös ondska bortom alla begrepp. Gradvis går det upp för henne att morden har rottrådar långt tillbaka i tiden, trådar som också löper in i hennes eget liv. Samtidigt samlas en krets människor för att bekräfta det de redan anat. Det förflutnas skugga har kommit tillbaka för att förgöra dem, de mörkermärkta.

Om två veckor ges De mörkermärkta ut. Min recension kommer den 4 april, så titta gärna in igen då om ni vill veta vad jag tyckte.
.

Jag har faktiskt inte läst en enda av Anna Janssons deckare om Maria Wern, trots att serien består av 18 böcker. Nu får jag chansen att läsa den senaste boken i serien. Även den här deckaren låter lovande, eller vad tycker ni?

Sensommarvärmen dröjer sig kvar på Gotland. Maria Wern är på fest hos sina nya grannar i Åminne när en explosionsartad brand utbryter i ett hus i närheten. Dådet sätts i samband med en serie inbrott i sommarstugeområdet. Morgonen därpå försvinner Tomas Hartmans dotter Sofi spårlöst från stranden i Åminne. På uppdrag av Region Gotland utredde hon konsekvenserna av oljeborrning på ön. Försvinnandet sker dagen innan resultatet ska presenteras. Både miljöaktivister och riskkapitalister i oljebranschen väntar ivrigt på hennes svar. Demonstrationerna mot oljeborrning drivs av Rasmus Flöjel, Sofis pojkvän under gymnasietiden. Allt fler ansluter sig till protesten. Tomas Hartman för en förtvivlad kamp mot tiden för att finna sin dotter. Han vet hur ängslig och sårbar hon egentligen är och hur hårt hon får kämpa mot sina egna demoner.

Min recension av Det du inte vet kommer den 27 mars!

Ha en fin kväll!

5 reaktioner till “Spännande nya deckare!

 1. Jag har heller aldrig läst något av Anna Jansson, men tycker att hennes böcker verkar spännande på en lagom nivå.
  Den första boken känner jag mig inte det minsta suktad av, och det beror helt och hållet på meningen ”en ondska bortom alla begrepp” samt att det sträcker sig som ”trådar” långt tillbaka i tiden. Jag kan riktigt se det framför mig. När något är större än man ens kan fantisera om så blir det oftast löjligt. Men jag ska absolut läsa din recension och se om jag blir motbevisad :-)

  Gilla

 2. Äntligen ”rätt” genre för mig. Har läst de flesta böcker om och med Maria Wern. De är okej, men alltför mycket privatliv-lull lull i stället för action. Ska bli spännande att läsa vad du tyckte.

  Författarna av den första deckaren har jag inte hört talas om, men rent allmänt gillar jag ”co-writing”.

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar också co-writing. Jag förstår egentligen inte hur de får ihop det utan att bli osams, men resultaten brukar ju bli bra. Jag skall läsa några andra böcker först, men sedan är det dags för Anna Jansson. Det blir spännande att se hur det är med privatliv/action. I Keplers böcker är det ju tvärtom, knappt något privatliv alls, men i de böckerna känns det alldeles lagom.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.