Helgfrågan v. 12 – Boktitelns betydelse

Mia håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan bidrar Midnattsord med frågan: Hur viktig är titeln på boken?

Det här är nog den bok jag längtat mest efter, just på grund av titeln. Lyckliga människor läser och dricker kaffe. Det kan inte bli bättre. Att boken var fransk hade en viss betydelse för att jag valde att läsa boken, men mest var det faktiskt titeln som lockade.

Men vilken besvikelse det blev… Jag hade förväntat mig en berättelse på ganska typiskt fransk vis; melankoliskt, känslosamt, trovärdigt och väldigt charmigt. Och det började enormt starkt, jag läste med kramp i bröstet, så gripande var det. Men sedan gick det utför och blev en ganska ordinär berättelse i mer amerikansk stil. Det vill säga att huvudpersonen gick igenom en kris och kom ut på andra sidan som en bättre och gladare människa. Det blev alldeles för orealistiskt och sötsliskigt för mig. Dessutom var den tyvärr inte heller välskriven.

Om ni nu ändå blir nyfikna på boken, och på vad det var som var så bra inledningsvis och vad som sedan blev sämre, så finns min recension här.

Fler som diskuterar bokomslag hittar du hos Mias bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

14 reaktioner till “Helgfrågan v. 12 – Boktitelns betydelse

 1. Håller helt med om Lyckliga människor – den var en besvikelse. Ibland känns det som att titlar är till för att sälja böcker som inte har särskilt bra innehåll….

  Gilla

 2. Ja, så mycket kaffe som jag dricker så tycker jag också att titeln är lockande men sötsliskiga böcker lockar inte, sötsaker till kaffet däremot är svårt att motstå.

  Gilla

 3. Just den boken har jag tittat på bara för titelns skull men efter att ha läst baksidetexten så valde jag bort den eftersom jag inte kände mig så sugen på den då. Det verkar som det var tur det =)

  Gilla

  1. Det är precis så jag vill tänka mig människor som läser och dricker kaffe – lyckliga. Den kommer som film, och då tror jag att den kan bli mycket bättre, eftersom den karga, vindpinade miljön kommer att hjälpa upp stämningen.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.