Bokbloggsjerka v. 14 – Bokserier som pågår i en evighet

I veckans bokbloggsjerka frågar Annika: Bokserier kan pågå i en hel evighet. Vad tycker du om det?

 

I vissa fall vill man att de skall fortsätta för evigt, och när de slutar saknar man de fiktiva personerna som om de vore verkliga människor. Så var det med Kulla-Gulla. Jag läste serien som barn och älskade den. För något år sedan såg jag den på Bokbörsen och köpte hela den vackra serien. Snart skall jag läsa den igen, nu med vuxna ögon och andra perspektiv, men tills dess är jag bara glad att se hela serien stå där i bokhyllan.
.

Deckare brukar kunna rulla på i en evighet, det finns ju hela tiden nya kriminalfall att lösa. Men för att hålla intresset vid liv tycker jag att det krävs att det sker en personlig utveckling hos huvudpersonerna, som i Cilla och Rolf Börjlinds deckarserie om Olivia Rönning och Tom Stilton. Eller att böckerna är enormt charmiga, som de här pusseldeckarna av H K Rönblom.

Länkar till fler som diskuterar evighetslånga bokserier finns i Annikas litteratur- och kulturblogg! Titta gärna in där och var med själv också.

13 reaktioner till “Bokbloggsjerka v. 14 – Bokserier som pågår i en evighet

 1. Kitty och Kulla gulla böckerna höll verkligen hela vägen. Rönnbloms böcker ska jag försöka prioritera någon gång…. ;) Börjlinds första såg jag som tv-serie och sparar nog in lästid där. :)

  Gilla

 2. Kulla-Gulla klarade ju att hålla intresset vid liv hela vägen, eller gjorde i alla fall när man var liten. Detsamma gäller ju alla Kitty-böcker och Anne på Grönkulla. På den tiden gillade jag långa serier :)

  Gilla

 3. Jag läste nog mer längre serier som yngre. Nu blir jag tyvärr avskräckt om en bokserie är längre än tre böcker… Det är lite för mycket för mig att ta in haha XD

  Gilla

 4. Kulla-Gulla var förvisso en favorit. Tror att toleransen/behovet för/av långa serier var större när man var omättlig, så där som barn kan vara. Så fin den nya utgåvan är!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.