Skip to content

Helgfrågan v. 14 – Läsprioritering

7 april, 2017

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan funderar vi kring de här frågorna:

Hur väljer ni bland alla nya böcker?

Har ni någon slags prioritering?

Eller bryr ni er kanske inte om nyutkomna böcker?

Det här är böcker jag prioriterar den närmaste tiden. Det är recensionsexemplar, och de kommer alltid först förstås

Jag bor inte så att jag spontant kan strosa runt i bokhandlar och ramla över en lockande bok. Men även om jag gjorde det, fungerar jag inte så numera. Det finns så oändligt många böcker som jag vill läsa och tiden är begränsad, så jag väljer böcker med omsorg och läser på noggrant innan jag bestämmer mig.

Eftersom jag är så enormt nyfiken, vill jag hänga med i vilka nya böcker som är på gång. Jag försöker hålla mig ajour med vad som är på gång hos förlagen och håller ett öga på kultursidorna och på bloggar och Instagram där det skrivs om böcker. Jag väljer böcker ganska brett, jag gillar att läsa böcker från många genres, så prioritetsordningen bestäms utifrån hur lockad jag blir av det jag kan läsa om handlingen, språket och författaren. Ibland vill jag utmana mig själv och väljer en bok som normalt sett inte är mitt förstahandsval. Ibland blir det inte så lyckat, men ofta blir jag faktiskt positivt överraskad.

Fler som diskuterar läsprioritering hittar du hos Mias bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

13 kommentarer leave one →
 1. 8 april, 2017 08:47

  Det blir mycket val och prioriteringar när en är nyfiken och vill hänga med. Insett att det inte går att läsa allt som jag vill och när böcker strömmar in på jobbet och alla boktips dyker upp så blir det mycket prioriteringar åt olika håll.

  Liked by 1 person

 2. 8 april, 2017 08:31

  Jag tror jag blivit sämre på att utmana mig själv. Utom när det gäller böcker i Makeutmaningen då.

  Liked by 1 person

 3. 8 april, 2017 05:03

  Låter ofta nyfikenheten styra valet/prioriteringen av läsning, inte alltid väl planerat ibland får slumpen avgöra. 🙂 (http://ibokhyllan.blogspot.se/)

  Liked by 1 person

 4. 7 april, 2017 08:48

  ibland överraskar debutanter. jag håller med om att nyfikenheten styr mycket. och jag läser också ganska brett. men SF och fantasy är i allmänhet inga favoritgenrer

  Liked by 1 person

 5. 7 april, 2017 07:19

  Snyggt färgkoordinerade 🙂

  Liked by 1 person

 6. 7 april, 2017 06:45

  Jag är med i en bokcirkel där får jag läsa lite annorlunda böcker som jag själv inte valt.

  Liked by 1 person

 7. 7 april, 2017 06:24

  Här skiljer vi os åt en hel del. Nu recenserar jag ju inte böcker så det faller bort. Håller mig uppdaterad här hos dig faktiskt så jag vet ju vilka böcker är nya. Väntar alltid på att de ska komma ut i pocket, för pocketböcker är ”lättare” att läsa och tar mindre plats. Sedan är jag för det mesta ju insnöad på deckare och läser sällan andra genren.
  Vid senaste bokrean däremot fanns ju nästan bara inbundna böcker, så då avvek jag från min ”princip”. Har ju dessutom Akademibokhandeln fem minuter bort, så där gör jag ofta spontaninköp.

  Liked by 1 person

 8. 7 april, 2017 05:59

  jag är skapligt duktig på att hitta ”mina” böcker

  Liked by 1 person

 9. 7 april, 2017 03:30

  Oj, vad omsorgsfullt du väljer vad du vill läsa. Jag behöver inte alls veta så mycket om en bok innan jag läser den. Gillar jag den inte behöver jag ju inte läsa ut den.

  Liked by 1 person

 10. 7 april, 2017 02:25

  Finns ingen som hinner med alla, gör också så att jag tänker mig för om boken lockar och om kanske författaren är en favorit sen tidigare.

  Liked by 1 person

 11. 7 april, 2017 11:55

  Vissa böcker lockar så mycket att jag inte bryr mig om vad andra kanske tycker om dem, för de böcker jag känner mig lite tveksam inför brukar jag invänta mina bokbloggarkollegors åsikter 🙂

  Liked by 1 person

 12. 7 april, 2017 11:31

  Ja när debet finns så mycket att läsa så måste man välja bland det som verkligen lockar mest i stunden 🙂

  Liked by 1 person

 13. 7 april, 2017 10:31

  Jag är dålig på att hålla koll på vilka böcker som ges ut, det är egentligen bara mina favoritförfattar som jag håller kolla på 🙂

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: