Helgfrågan v. 14 – Läsprioritering

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan funderar vi kring de här frågorna:

Hur väljer ni bland alla nya böcker?

Har ni någon slags prioritering?

Eller bryr ni er kanske inte om nyutkomna böcker?

Det här är böcker jag prioriterar den närmaste tiden. Det är recensionsexemplar, och de kommer alltid först förstås

Jag bor inte så att jag spontant kan strosa runt i bokhandlar och ramla över en lockande bok. Men även om jag gjorde det, fungerar jag inte så numera. Det finns så oändligt många böcker som jag vill läsa och tiden är begränsad, så jag väljer böcker med omsorg och läser på noggrant innan jag bestämmer mig.

Eftersom jag är så enormt nyfiken, vill jag hänga med i vilka nya böcker som är på gång. Jag försöker hålla mig ajour med vad som är på gång hos förlagen och håller ett öga på kultursidorna och på bloggar och Instagram där det skrivs om böcker. Jag väljer böcker ganska brett, jag gillar att läsa böcker från många genres, så prioritetsordningen bestäms utifrån hur lockad jag blir av det jag kan läsa om handlingen, språket och författaren. Ibland vill jag utmana mig själv och väljer en bok som normalt sett inte är mitt förstahandsval. Ibland blir det inte så lyckat, men ofta blir jag faktiskt positivt överraskad.

Fler som diskuterar läsprioritering hittar du hos Mias bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

13 reaktioner till “Helgfrågan v. 14 – Läsprioritering

 1. Det blir mycket val och prioriteringar när en är nyfiken och vill hänga med. Insett att det inte går att läsa allt som jag vill och när böcker strömmar in på jobbet och alla boktips dyker upp så blir det mycket prioriteringar åt olika håll.

  Gillad av 1 person

 2. Här skiljer vi os åt en hel del. Nu recenserar jag ju inte böcker så det faller bort. Håller mig uppdaterad här hos dig faktiskt så jag vet ju vilka böcker är nya. Väntar alltid på att de ska komma ut i pocket, för pocketböcker är ”lättare” att läsa och tar mindre plats. Sedan är jag för det mesta ju insnöad på deckare och läser sällan andra genren.
  Vid senaste bokrean däremot fanns ju nästan bara inbundna böcker, så då avvek jag från min ”princip”. Har ju dessutom Akademibokhandeln fem minuter bort, så där gör jag ofta spontaninköp.

  Gillad av 1 person

 3. Vissa böcker lockar så mycket att jag inte bryr mig om vad andra kanske tycker om dem, för de böcker jag känner mig lite tveksam inför brukar jag invänta mina bokbloggarkollegors åsikter :)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.