Lästa böcker i december och månadens favorit

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. Veckan innan jul ramlade hela familjen dit på influensa med feberfrossa och hosta, så det blev ingenting läst förrän den sista veckan i december, men då gjorde jag i princip ingenting annat än att vila, sova och läsa, så det blev sju böcker lästa trots allt.

Jag valde att läsa recensionsexemplar som jag inte hunnit med under hösten, med fokus på att det skulle vara ganska lättläst. Jag har inte varken hunnit eller orkat strukturera tankarna än och skriva om de här böckerna, men så mycket kan jag i alla fall berätta att jag verkligen slet med en av böckerna för att överhuvudtaget ta mig igenom. Den var inte dålig, men inte heller i min smak. Höstdåd, Kåda och Filmälskarens guide till Paris var däremot riktigt bra!

Ni vet att jag gillar att bli överbevisad och/eller komma på nya tankar om något jag haft bestämda uppfattningar kring. Nu hände det igen. Jag fick en bok i somras som en överraskning i brevlådan från förlaget. En bok för Young Adults, som det kallas, i fantasygenren. Varken målgruppen, genren eller omslaget fick mig lockad att läsa den. Förrän nu. Jag kände mig tyngd av ett jobbigt beslut jag måste fatta och ville bara fly in i en annan värld, tänka på något annat med något lättläst. Den boken blir faktiskt månadens bästa för mig! Midnattskronan av Sarah J Maas. Jag blev helt såld, och måste absolut läsa vidare i serien för att få veta hur det går. Nu gillar jag tydligen fantasy också.

Recensioner av alla böckerna kommer under veckan. Flera av böckerna kan jag verkligen rekommendera.

Vilken bok blev din favorit den här månaden?

Är det någon särskild bok som du ser extra mycket fram emot att läsa under det nya årets första månad?  Jag skall till att börja med fortsätta att läsa böcker som jag inte hann med under hösten, men jag har också fått en förfrågan om en spännande, helt nyutgiven bok som borde landa i brevlådan i morgon, så den skall jag också läsa.

 

6 reaktioner till “Lästa böcker i december och månadens favorit

  1. Kåda var riktigt bra, och den är inte heller en traditionell deckare, så den kan nog passa dig, det tror jag. En unik historia, berättad på ett väldigt kusligt sätt.

   Gilla

 1. Min favorit bok för december är De fördärvade skriven av Karin Slaughter. De böcker jag ser fram emot nu är Emelie Schepp’s bok Pappas pojke och Denise Rudberg’s De sju som såg. Bland dom du läst har jag läst Omgiven av psykopater. Tyckte den var lärorik. Ser fram emot att läsa dina recensioner. God fortsättning!

  Gillad av 1 person

  1. Omgiven av psykopater kommer det snart en text om här i bloggen. Intressant tyckte jag också. Tänk att jag ännu inte läst något av Schepp, det måste jag försöka hinna med. God fortsättning önskar jag dig också!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.