Mest efterlängtade bok i vårens utgivning

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Vilken bok vill du läsa allra mest av vårens bokutgivning?

Den frågan är nästan omöjlig att svara på för mig, jag ser fram mot så väldigt många böcker. Titta bara här

Men eftersom jag har en hel trave böcker hemma i olika genres, många med ganska mycket djup och eftertanke, tror jag att det blir alldeles perfekt med den här feelgoodromanen som omväxling!

Och när man läser beskrivningen om boken finns det ingenting som får mig att vilja avstå från att läsa den, för vad sägs om en historia som utspelar sig i London och där en bokhandel har en central roll:

Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram. Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

 

Bilden får symbolisera att läsa på caféer

Mias bonusfråga: Hur ska det vara runt er när ni läser?

Jag har förstått att flera tycker om att ha musik i bakgrunden, det är något jag verkligen inte vill. Då tar stämningen som musiken förmedlar överhand och jag tappar känslan för boken. Däremot kan jag utan problem sitta i en stimmig sporthall eller på caféer där det är hög ljudvolym. Får jag välja vill jag att det skall vara tyst, men det är mest för att jag generellt tycker om tystnad.

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

32 reaktioner till “Mest efterlängtade bok i vårens utgivning

 1. Jag vill inte ha det helt tyst när jag läser, för det är då jag märker min tinnitus som allra mest. Helst sitter jag i en solstol under en parasoll på terrassen eller vid en pool. På stranden är det för mycket sand ;-)

  Gillad av 1 person

  1. Så jobbigt med tinnitus, då förstår jag att du hellre vill ha litet ljud utifrån för att bli mindre störd. Jag sitter också gärna under ett parasoll och läser, den första dag jag kan göra det i år ser jag fram emot :)

   Gilla

  1. Ja, det är en riktig bokflod nu i vår, och jag gissar att det blir samma sak i höst, och så håller det på år efter år ;) Jag läste inte böcker för nöjes skull på många år, bara böcker jag behövde läsa i jobbet, så jag har fortfarande ett uppdämt behov och önskar jag kunde sluka alla böcker som kommer i min väg. Men jag gissar att den känslan kommer att lugna ned sig så småningom.

   Gilla

 2. Nu fick jag nästan ångest, vilken massa böcker som ska utges, snart! Jag väljer bort deckarna, så blir det lite färre…men ändå, har ju inte betat av förra årets utgivning på långa vägar…
  Läste en recension på Margaret Atwoods nya idag, jag läser kanske varannan bok av henne, ibland lysande mästerverk, ibland rycker jag bara på axlarna, omdömet på den här var varierad, den är rätt komplex, tror jag hoppar den eftersom jag inte är så inläst på en massa klassiska pjäser som denna lutar sig mot.
  Tack för ett intressant o kul inlägg

  Gillad av 1 person

  1. Se det som huvudpersonen sade i filmen Forest Gump, men istället för livet är det böckerna: ”Life is (books are) like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get”! Det finns inte en chans att hinna läsa allt man vill, men jag brukar numera gå igenom katalogerna från förlagen med böcker som är på gång och notera dem jag är mest intresserad av. Sedan brukar jag förstås inte hinna med alla de heller, men jag har alltid en lång rad med böcker som jag är sugen på att läsa och behöver aldrig tveka. Jag har inte läst Margaret Atwood senaste, jag får se om jag hinner det, jag har redan en hel trave med böcker hemma som måste komma först. Kul att du gillade inlägget!

   Gillad av 1 person

  1. Det här kommer att bli min första bok av henne. Jag hoppas att den inte blir för romantisk bara, så att den går över åt romance-hållet, men jag tror knappast det med tanke på ämnet. Tystnad är fantastiskt, jag behöver mycket av det. Tystnad med fågelkvitter i bakgrunden.

   Gilla

 3. Frida Skybäck ja, nu kommer jag på att jag borde läsa andra boken i den där serien… Om jag får välja så får det väldigt gärna vara helt tyst, men det händer ju inte speciellt ofta. Överallt finns det ljudterrorister :)

  Gillad av 1 person

 4. Den boken verkar vara lagom ”gullig”;-)
  När jag läser vill jag inte heller ha musik i bakgrunden. Men det går bra med människor och ”vanliga omvärldsljud” i bakgrunden. Helt tyst vill jag dock inte ha det.

  Gillad av 1 person

 5. Visst är det skönt när det är tyst, rent allmänt. En del måste ha tv:n på för att inte känna sig ensamma, jag har det gärna helt knäpptyst. Jag kan t o m tycka det är störande när det blåser kraftigt så det dånar utanför knutarna. Det är ju fördelen med snö, den bäddar in och isolerar bra. Frida Skybäcks nya bok låter fin, jag har läst flera av henne tidigare som jag har tyckt om. Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Flera jag känner har tv:n på i bakgrunden, trots att ingen tittar, vilket gör att ljudvolymen på samtalen går upp för att överrösta tv:n. Jag förstår inte varför och skulle helst vilja be dem stänga av tv:n, men det är ju deras hem och deras val så jag säger förstås ingenting om det. Själv älskar jag tystnad, och har ingenting emot om det blir tyst ibland tillsammans med andra, det är väl sällan det blir det, men att sitta utomhus med en kopp kaffe, tysta, det kan vara väldigt mysigt tycker jag. Ha en trevlig helg du också!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.