Livat i träden på årets varmaste dag

Fortfarande en del snö och is, och ridoverallen får hänga med ett tag till, men solen värmer! Apropå kallprat, som jag skrev om i går när jag recenserade Niklas Källners senaste bok Och bilen går bra? Väder kan man alltid prata om.

Ett roligt sammanträffande hände förresten i går, jag som just läst att vi svenskar är dåliga på att kallprata. Jag hade precis slagit mig ned med en cappuccino och en bok på caféet bredvid dansstudion där tjejerna tar lektioner, när det kom fram en äldre man. ”Jaha, är det här det är läshörna, får man slå sig ned?”

Jag läste inte en enda rad i min bok och han öppnade inte ens sin tidning under två timmar, vi pratade. Och det var så intressant. Han hade bott i USA i tjugo år, vilket kan förklara hans öppna sinne, och vi pratade mycket om kulturella skillnader, men även om utanförskap, lämplig ålder för att ta körkort, påskfirande, underredesbehandling på gamla bilar, bensinpriser, säkra och farliga områden, ja vi pratade om allt möjligt. Väldigt trevligt, och dessutom lärorikt.

Hoppas att ni också haft en fin helg!

 

3 reaktioner till “Livat i träden på årets varmaste dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.