Blomblad (59/365)

Veckan har börjat bra. Soligt och varmt väder ända till sent på kvällarna. Ljuvligt!

Jag har dessutom varit på återbesök för att få besked om analysresultatet, och för att ta bort tejpen som skyddat såret. Det visade sig att det inte var det värsta tänkbara utan ett ofarligt papillom som opererades bort för en månad sedan. Lättnaden är enorm. Jag var helt utmattad på eftermiddagen efter beskedet, och är fortfarande ganska matt efter att oron som jag gått omkring med i kroppen under sju  månaders tid äntligen kan släppa greppet.

Livet är fantastiskt och fruktansvärt på samma gång. Liv och död. Under loppet av några månader har vi fått besked om att någon plötsligt och utan förvarning tvingats lämna jordelivet alldeles för tidigt, samtidigt som vi är två som blivit friskförklarade och det har fötts två nya små personer i vår släkt, Ludvig och Max. Det går inte att greppa det.

Ha en fortsatt fin kväll, njut i nuet!

Carita håller i utmaningen Glad måndag, och henne hittar ni här.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

26 reaktioner till “Blomblad (59/365)

 1. Så glad för din skull att det var bra besked! Men visst är det som du säger, så mycket oro så man är helt slut när man äntligen kan pusta ut. Jag kan också känna den där känslan att kan jag verkligen få vara glad över att ha fått ett sånt besked när någon annan just fått ett hemskt besked… Kommer så mycket konstiga tankar i ens huvud. Jätteskönt i vilket fall som helst. Mindre roligt när folk runt omkring oss lämnar oss. Men tyvärr är ju livet så, både sorg och glädje. Kul med småttingarna! Vårt andra barnbarn kommer den 28 maj :)

  Gilla

 2. Fantastiskt vacker bild. Magnolian, en underbar favorit. Nej, livet är inte att ta för givet. Jag jobbar med liv och död väldigt nära vilket på många sätt är en ära men också, många gånger väldigt tufft. Så skönt för dig att beskedet var godartat. Njut av dagen, varje minut, varje sekund. Det tror jag vi alla ska försöka göra. Så gott det går <3. Trevlig helg.

  Gilla

 3. Vilken lättnad! Jag förstår den och kan känna igen mig både i väntan och mattheten efter att man varit spänd på att få ett besked. Ett besked som man heller inte vet vad det kommer att innebära. Jag är så glad över ditt positiva besked. Det bästa!
  Den vackra bilden på den blommande magnolian blir lite av extra glädje denna dag. Den öppnar sig och ser nytt ljus.
  Livet tar och livet ger och det enda vi vet är att vi inte vet.
  Så roligt med två nya liv i familjen/släkten kan förstå att ni alla gläds.
  Många tankar och en stor kram.

  Gilla

 4. Livet är verkligen oförutsägbart. Man får passa på att njuta medan man kan.
  Skönt och underbart att du fick ett positivt besked. Härlig Magnolia!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, hur man än försöker planera och ha kontroll kan allt ändå omkullkastas på ett ögonblick. Det är verkligen sant det där ordspråket – Fånga dagen. Visst var det en fin Magnolia :) Jag fotade den i Sigtuna när jag var där på litteraturfestivalen. Kram och ha en fin helg!

   Gilla

 5. Blir så glad och tacksam för din skull över det positiva besked du fått, nu kan du äntligen andas ut. Att behöva vara orolig under så lång tid måste ta rejält på kraferna. Stort Grattis Annette och vad roligt också med de nya tillskotten i släkten.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för omtanken ♥ Ja, även om jag försökt leva som vanligt inser jag särskilt nu efteråt att det har varit skakigt. Samtidigt som jag skulle kunna sova i två veckor, känner jag mig sugen på att ta tag i en massa saker som jag inte haft energi till. Märklig känsla.

   Gilla

 6. Bilden på magnolian(?) är helt underbar och är en fantastisk symbol för din glädje och din lättnad över beskedet att det ”bara” var ett ofarligt papillom. Är så otroligt glad för din skull! Dagens bästa nyhet. Här får vädret ge vika och överlämna förstaplatsen till dig. Stor glädjekram från mig.

  Det är alltid hemskt när personer i ens närhet går bort alldeles för tidigt. Livet är INTE rättvist. Men stort GRATTIS till Ludvig och Max. Är de tvillingar eller föddes pojkarna av olika mammor i släkten?

  Gillad av 1 person

  1. Tack! ♥ När läkaren berättade att det var ofarligt släppte all oro. Jag trodde att jag skulle hoppa och studsa av glädje, men jag känner mig mest matt. Det var så mycket annat som gick upp för mig under de här månaderna som jag måste bearbeta tror jag, och bestämma mig för hur jag skall hantera framöver.

   Min äldre brors döttrar lyckades ovetande om varandras planer tamja sina graviditeter så att de nu fått barn nästan samtidigt :)

   Tack för din omtanke, vänner är vänner vare sig det är irl eller i blogglandia. Kram och ha en lika fin helg som veckan varit hittills!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.