Min roligaste bok

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon vilken bok som är den roligaste vi har.

På ett av mina första arbeten fick jag den här boken i julklapp från min chef. Jag var drygt 20 år, och visste inte om han skämtade med mig eller om han menade att den här boken skulle passa mig. Men det gjorde den. Som jag skrattade! Jag har inte läst den igen, men det kanske är dags nu.

Jag tycker att det är svårt att hitta riktigt roliga böcker. Vissa böcker har roliga partier, men är inte roliga rakt igenom. Jag skrattade ganska ofta åt kakaduan i Annika Estassys senaste roman Gröna fingrar sökes, och åt Nasim, som var en helt underbar karaktär i hennes bok. Niklas Källners bok Och bilen går bra? var också ganska rolig. Efter att ha lyssnat på Mikael Niemi på Sigtuna litteraturfestival måste jag läsa hans senaste bok, Koka björn, för roligare person än Niemi har jag svårt att tänka mig. Han fick publiken att skratta gång på gång med sin underfundiga humor.

Mias bonusfråga: Vad skall du hitta på denna långhelg?

Det blir en ganska fullspäckad helg med trädgårdsarbete, matlagning, matlagning, matlagning… ;)  bakning, umgänge, träning av häst, Eurovision Song Contest.

I dag har jag monterat ihop pallkragar och placerat ut dem där jag skall ha dem, och så har jag rensat rabatter och myllat ned ko- och hästgödsel. Jag tog med mig lillhästen på en promenad till en ridvolt några hundra meter från oss där vi tränade på tömkörning. Bra miljöträning och teambuildning.

I morgon skall jag ta med tjejerna till Uppsala för klippning och köp av present. Vi kanske äter lunch på Güntherska, favoritstället. Sedan skall jag skjutsa Jackie till tjejmiddag med bubbelbad. Under tiden jag väntar på att hon skall hämtas skall jag titta igenom alla låtar igen inför Eurovision Song Contest på lördag.

På lördag kommer våra vänner från södra Stockholm på middag och övernattning. Vi har som tradition att se ESC tillsammans. På söndag kommer två andra vänner från Västerås på lunch och på eftermiddagen kommer min svägerska med familj från Vallentuna. Alla skall få en liten förrätt som jag skall laga av ogräs. Jag har aldrig lagat soppan förut, men receptet låter väldigt gott. Jag har förberett genom att plocka två sorters ogräs, så får vi se vilken sorts ogräs som är godast :) Vilket slags ogräs tror ni att det är jag har plockat och skall använda?

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

23 reaktioner till “Min roligaste bok

 1. Nässelsoppa, det var minsann länge sen jag åt. Ett tips: De färska skotten av duntrav/mjölkört, alltså plockade ungefär nu, kokas som sparris och serveras med smör eller sås (hollandaise, bearnaise). Kan också helt enkelt fräsas i smör i stekpanna,

  Gilla

  1. Jag också… Men det gäller att passa på att träffa vänner och bekanta när det plötsligt öppnas en möjlighet. Våra tjejer har vanligtvis danslektioner på helgerna, men den här helgen är de lediga. Det var ett år sedan vi sist träffade två av familjerna och ett halvår sedan vi träffades Patriks syster med familj. Sådana är vi numera, asociala trots att vi egentligen gillar att umgås. Japp, nässelsoppa och kirskål, men det blir paj av kirskålen, jag hittade ett recept som lät gott.

   Gilla

 2. Låter som en synnerligen trevlig helg. Angående ogräs och matlagning så ör jag ganska okunnig på området. Nässelsoppa känner jag ju till (men har aldrig ätit) men vad mer kokar man soppa på?

  Gilla

 3. Min man är ett stort fan av Woody Allan och hans filmer. Visste inte ens om han skrev böcker också. Har aldrig gilla hans filmer så jag är tveksam om jag skulle gilla hans böcker. Men om du är på jakt över roliga böcker så kan jag rekommendera ”Hundraåringen” och ”Kaffe med rån”.

  Gilla

 4. Hej, hoppas dina gäster blir nöjda med soppan. Man kan variera den i oändlighet, jag hade ädelost i min soppa idag. Jättegott. Att se Eurovision i sällskap är kul, jag gjorde det alltid med mina systrar innan jag flyttade så himla långt bort, att sitta o titta ensam är ingen höjdare. Just nu väntar jag på resultaten om Benjamin gått vidare, men allt annat vore väl en sensation. Njut av våren, trevligt sällskap och god mat!

  Gilla

 5. Det där med humor är svårt, sällan som böcker som sägs vara roliga är det. Detsamma gäller filmer, drar mig oftast för s.k. komedier. Försökte mig på att läsa Koka björn men det funkade inte, men hört många som gillar den. :) Låter som en fullmatad helg! Eurovisionen blir det nog att se.

  Gillad av 1 person

  1. Jag skall ge den en chans i alla fall, men numera läser jag inte vidare i böcker jag inte fastnar för, det finns så många andra. Humor är verkligen svårt. Jag brukar inte heller så gärna se komedier, förutom Modern Family, eftersom jag gillar karaktären Cameron.

   Gillad av 1 person

   1. Ja gör det, en vill ju ta reda på vad en tycker och du kanske gillar den. Hört många som tycker om den. Jag lägger inte heller ner onödig tid på böcker som inte funkar, finns så mycket böcker och tiden är dyrbar.

    Gillad av 1 person

 6. vad du är effektiv! och vilken innehållsrik helg! funderar också på pallkragar någonstans. hörde på naturmorgon idag att de första späda boklöven är goda och smakar citron! jag har en del ogräs att rensa bort, men jag får solsting i solen så det får vänta tills vädret blir sämre. jag läser så länge

  Gillad av 1 person

  1. Jag har rensat och fixat hela dagen, och ändå är det massor kvar att göra. Egentligen tar väl aldrig trädgårdsarbete slut, möjligen på vintern. Spännande med boklöv, det visste jag inte!

   Gilla

 7. Woody Allens filmer gillar jag men inte läst någon bok, kul att se Melodifestival tillsammans – maken ska ha konsert med sitt storband då… jag ska inte jobba så mycket i trädgården, idag +30°C i skuggan! Jo, vi bor helt fantastiskt; en kilometer till havet, Highland cattle betar utanför altanen, bussen går till Göteborg på tjugo minuter, bara 500 meter till biblioteket – saknar inget. :)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.