Blomställning (64/365) med vit syren

Innan vi flyttade hit bodde vi ett nybyggt kedjehus i Vallentuna. Där hade vi en enda syrenbuske på vår lilla tomt. Och med en menar jag verkligen en. En enda stam. Den hann aldrig förgrena sig och bilda nya skott innan vi flyttade.

När vi flyttade hit var visserligen rabatterna igenvuxna, men det som fanns var bland annat en syrenhäck som sträcker sig runt huset och även en stor syrenbuske på tomten. Tillsammans är det säkert tusentals stammar med syren. Här kan man plocka in en bukett utan att det märks att det minskat, det är verkligen ett överdåd.

Jag och tjejerna brukar stanna på väg mot bilen på morgnarna och andas in doften av syren. Ibland tar vi med en syren i bilen. Förra året frös alla blomanlagen bort, så det blev inga syrener. Det kändes nästan som att bli lurad på sommaren. I år kompenseras vi med råge! Än har inte syrenerna slagit ut helt och hållet, men syrendoften är redan massiv. När alla syrenerna slagit ut blir det nästan omöjligt att vara på tomten eftersom doften blir så stark.

Jag har fotat med mitt Tamron 90/2,8.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

18 reaktioner till “Blomställning (64/365) med vit syren

 1. Hej! Surfar runt som administratör och kollar läget. Hur går det med 365-utmaningen? Det är ett tag sen du publicerade något …
  Du har dessvärre fallit för sexveckorsstrecket och blir nerflyttad från listan med aktiva. Men det är bara att du mejlar om du tar ny fart! Och hör även av dig om du skulle bestämma dig för att sluta, bara så att vi vet. Hoppas att du hänger kvar!
  Janicke, admin.

  Gilla

 2. Hej! Surfar runt som administratör och kollar läget. Hur går det med 365-utmaningen? Det är ett tag sen du publicerade något …
  Du har dessvärre fallit för sexveckorsstrecket och blir nerflyttad från listan med aktiva. Men det är bara att du mejlar om du tar ny fart! Och hör även av dig om du skulle bestämma dig för att sluta, bara så att vi vet. Hoppas att du hänger kvar!
  Janicke, admin.

  Gilla

 3. Jättefin bild. Det första jag tänkte på var doften. Du har verkligen lyckats fånga syrenen.

  Gilla

 4. Så vacker bild på syrenen och vad underbart med en syrenhäck! Jag kan tänka mig att doften nästan blir bedövande men passa på innan blomningen är över.

  Gillad av 1 person

  1. Doften är verkligen bedövande i år när allt blommar så otroligt överdådigt, men vad jag njuter! Varje morgon när jag öppnar ytterdörren för att gå ut till hästarna och hönsen, doftar det syren ute på tomten. Den här årstiden får man nästan nypa sig i armen för att förstå att det är på riktigt, det är så härligt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.