Veckans ord – Hårigt

Sanna håller i fotoutmaningen Gems weekly photochallenge. Den här veckan är temat: hårigt. För mig blir det enkelt…

Glaeda, året då hon kom till oss, 2012. Hon var då dräktig.

I juli 2012 föddes Glaedas dotter. Leistra är nu sex år och Glaeda är 22.

Hösten 2012 träffade vi Fame som då var sju veckor.

I år blir hon sex år.

Sommaren 2014 flyttade Shelly hem till oss.

Fyra år senare är hon en riktig liten dam.

Och så har vi Zingo och Doris som flyttade hem till oss hösten 2016.
Så här fluffiga var de i vintras. De är nu 1,5 år.

Alla djuren hos oss har mycket päls och är väldigt håriga, så de passar ju bra som exempel på temat. Vi har höns också, men de är inte håriga utan fjädriga – kanske det ordet kommer med i nyordslistan nästa år :)

Det är Sanna som håller i utmaningen Gems weekly Photo Challenge, som är öppen för alla. Klicka in och var med du också och inspireras av andras kluriga tolkningar. Nytt tema varje söndag.

33 reaktioner till “Veckans ord – Hårigt

 1. Vilken ljuvligt hårig tolkning! Så vackra djur! Väldigt fina bilder! Förstår att ni har det fint itllsammans. Tack för att du så fint delar med dig.

  Gilla

 2. Här blir man ju överöst av lycka och glädje! Andra bilden är så häftig! Och första är hon så vacker på! Sedan smälter jag hinkvis när jag ser kattungen som blir en vacker ragdolldam sedan! Bedårande söt!! Båden hunden och de andra katterna är också smältbara och helt ljuvliga! Bästa tolkningen jag sett! :)

  Gilla

 3. När jag länkade mitt håriga bidrag hos Sanna och såg ditt namn visste jag precis vilka ”objekt” du skulle visa. Å jag blev inte ett dugg besviken. Du har ju så många håriga djur att det här temat måste ha varit ett av det lättaste för dig. Åsså smög ditt fina blonda hår in också i första bilden;-) Helt underbara foton och ett super bidrag till temat!

  Gilla

 4. Heisann, så mange, flotte dyr dere har som er langhårige. Vi har katten Sia som er en norsk skogkatt, snart 19 år. Gårdhunden vår er korthårig, snart 3,5 år. Flott bidrag til ukas tema. Ha nydelige sommerdager ;:OD)

  Gilla

 5. Men du jag bara smälter vilka underbara djur du har! Och katterna jag bara älskar dem! Men du har många pälsar att borsta =) OM du visste vad jag blir sugen på en liten katt till nu…. visst vi har två men en liten långhårig myskatt skulle vara kul att ha igen. (Hade ju Alice med inslag av norskskogskatt för många årsedan som tyvärr försvann spårlöst) Oh, dags att åka och jobba men på näthinnan ligger bilden kvar av dina fina pälsälsklingar! Kram

  Gilla

  1. Ja det blir många pälsar att borsta, men det är det värt :) Norska skogskatter är fantastiskt vackra och ger ett så klokt intryck också. Vad tråkigt med Alice som försvann, när man inte vet vad som hänt är det svårt att bearbeta förlusten. Jag skall inte övertala dig till en tredje katt, men visst är det litet så, att har man två kan man ha tre utan att det blir så mycket mer jobb ;) Ha en fin dag, kram!

   Gilla

  1. Tack :) Just nu är det litet tomt här. Shelly är hos sin uppfödare och har fått en valp. Vi är ju halvfodervärdar till Shelly, så efter den här valpen är vi helägare till henne. Hästarna åkte hem till vår hovslagare/unghästtränare i går, där de skall vara under tiden vi är på semester. Plötsligt möts man inte av gnäggningar och två nyfikna hästar varje gång vi går ut, och ingen liten hund som alltid brukar vara vid min sida. Jobbigt tomt.

   Gilla

 6. Oj vilka oerhört vackra bilder på stora och små hårbollar :-D
  Är Fame möjligen en Birma? Inte visste jag att katter kunde ändra färgteckning sådär mycket när dom växer upp.
  Härlig tolkning!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Och många bilder blir det på dem ;) Fame skulle kunna ha varit en Birma, de har också blå ögon och samma varianter på färger, men hon är en Ragdoll. Visst är det otroligt hur de förändras när de växer upp! Det slår mig just nu, att hos henne blev färgerna starkare ju äldre hon blev, men hos Leistra (unghästen) blir de svagare tills hon snart är helt vit, alltså skimmel.

   Gilla

   1. Åh! En Ragdoll… Googlade, och teckningen i ansiktet visar helt klart att du har rätt. Haha! Såklart du hade det :-D Hursomhelst så är hon väldigt vacker – precis som alla dina andra djur.
    Det där med att hästar blir ljusare med åren upplevde jag själv med en av våra New Forest ponnyer – Sessan. Hon var typ kolsvart med en vit stjärn, men slutade sina dagar som en skimmel. Så här såg hon ut (och jag) som liten:

    https://amacasa.wordpress.com/2010/02/14/visst-var-det-soligare-forr/

    :-D

    Gillad av 1 person

   2. Vilken förändring i färg! Jag visste inte att New Forest ponnyer också ljusnade så mycket. Men alltså… ingen hjälm – och träskor..! :o ;)

    Gilla

   3. Det var inte så noga förr. Vi hade inga barnbilstolar heller, låg och sov på hatthyllan i bakrutan. Det skulle inte gå i dagens läge. Jag skulle för det första inte få plats :-D

    Gillad av 1 person

   4. Vi har en del minnen som liknar varandra :)) Jag brukade få sitta i bagageutrymmet med hundarna när vi trängde ihop oss hela familjen, inklusive farmor och farfar, för att åka till Furuviks djurpark en gång om året. Och bilbälten hade vi aldrig i mina föräldrars Volvo Duett ;) Hjälm hade jag, men å andra sidan flög jag av som en katapult och landade på huvudet tre gånger per dag när min shettis slog bakut ;)

    Gilla

   5. Jag flög också av flera gånger per dag. Min häst var väldigt matglad och kunde tvärstanna mitt i galoppen för att börja beta, då flög man rätt bra :-) Hade ingen hjälm till att börja med, men slog inte i skallen. (Hmm… Eller så kanske jag gjorde det? Skulle kunna förklara en hel del… ;-) )
    Minns dock att hjälmen alltid slog i näsbenet när man landade med den på skallen. Gjorde skitont!

    Jag tror inte att bilbälten var uppfunna på vår tid ;-)

    Gilla

 7. Lite intressant att du valt en långhårig hund, tre långhåriga katter – när många katter och hundar har väsentligt kortare päls – och till och med hästar som är fluffigare än många andra :-) Dina döttrar har ju också om vackert, långt hår om jag minns rätt. Hur som helst är det väldigt fina bilder och jag är särskilt avundsjuk på dig som har katter! De är verkligen fina.

  Gillad av 1 person

 8. Underbara bilder på dina håriga och mjuka familjemedlemmar! Som sagt .. ett enkelt val till veckans ord :)
  Förresten, såg du islandsfölet jag hade med härom dagen?

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack för påminnelsen om inlägget, jag har varit litet bortkopplad från bloggen några dagar på grund av förberedelser för djur och människor inför vår semester om drygt en vecka. Så roligt att se det fina fölet, och jag tyckte att stoet också var väldigt fint. Jag gillar den färg hon har, och så så fascinerande det är med färgkombinationer. Tänk att följet kunde få den färgen, när varken sto eller hingst ser ut just så. Färglära kring just Islandshästar är en hel vetenskap :)

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.