Söndagens smakbit ur en bra bok – Små stora saker av Jodi Picoult

Astrid Terese, på den norska bloggen Betraktninger ~ tanker om bøker, håller i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en intressant bok, utan spoilers.

I dag bjuder jag på en smakbit ur den här boken:

Det har tagit mig litet längre tid att läsa den här romanen än det vanligtvis brukar. Dels är den på drygt 500 sidor, dels är den skriven på ett sätt som gör att man inte kan hetsläsa. Min recension kommer i eftermiddag här i bloggen.

Det är en historia om hur en barnmorska på en förlossningsavdelning blir åtalad för mord på en nyfödd bebis. Barnmorskan är afroamerikan och föräldrarna till bebisen är vit makt-anhängare. Det är en roman om rasism, fördomar och rättvisa ur olika personers perspektiv.

Citatet är från sidan 111:

Nästan på en gång höll jag på att bli nersprungen av en hoper ungar. De var antagligen i femårsåldern, inte för att jag hade så mycket erfarenhet av människor i den storleken. De rusade mot en kvinna som stod med ett basebollträ och försökte förmana den vilda hopen att ställa sig på led. ”Det är min födelsedag”, sa en liten pojke. ”Så jag får slå först!” Han drog till sig slagträet och började veva mot en piñata, en papier-maché-figur i form av en nigger som hängde i en snara. Jaha, då visste jag i alla fall att jag var på rätt plats.

Fler smakbitar ur spännande böcker får du hos Betraktninger ~ tanker om bøker

16 reaktioner till “Söndagens smakbit ur en bra bok – Små stora saker av Jodi Picoult

 1. Är nyfiken på den här, finns kanske som ljudbok? Den formen brukar många gånger passa mig bättre när det är tjocka böcker. Får kolla….håller med Paulamerio – viktigt ämne, en kan behöva vara på ett visst humör när en läser den här, verkar vara stark. Tack för smakbiten!

  Gilla

 2. Denne boken har jeg hørt om, men jeg har ikke lest den. Den høres ganske tøff ut og jeg er ikke sikker på om jeg kunne klare å lese den. Ha en riktig fin søndagskveld!

  Gilla

 3. Den här boken har jag hört talas om. Ämnet är viktigt och förmodligen är den mycket läsvärd. Men tror man måste vara i en speciell mood för att orka läsa den. Just nu känner jag mig lite tungsint, så jag tror jag ska vänta med denna. Ha en fin söndag!

  Gilla

 4. Åh, jag håller med Monika i hennes kommentar. Jag har också sett den här boken florera i flödet och vill verkligen läsa den, men samtidigt försöker jag hålla nyfikenheten i schack. Det ligger redan så många böcker på vänt i min TBR-hög. Ser fram emot din recension dock.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.