Bloggdate hos Mr Cake – och de berömda red velvet croissanterna

Äntligen har jag träffat Mia igen och Anni för första gången! Dessutom kom Marie fram och hälsade, vilket också var jätteroligt! Anni föreslog att vi skulle ses hos Mr Cake, vilket var en perfekt plats. Jag har velat gå dit sedan caféet öppnade för något år sedan. Det är Roy Fares och Mattias Ljungberg som driver det. Båda har blivit valda till Årets kock.

Roy Fares satt litet avsides i caféet och arbetade vid sin dator. Av någon anledning tror man (åtminstone jag) att kända personer startar upp verksamheter, men de arbetar inte där själva.

Mr Cake ligger i Arkitekturskolans gamla lokaler på Rådmansgatan 12A, Östermalm. Deras öppettider är mån-fre 7.30-18, lör 9-17, sön 9-16. Från Tekniska Högskolan tar det bara några minuter att gå.

Jag trodde att jag skulle kunna passa på att läsa under de två timmar det tar för mig tur och retur med buss till stan, men så blev det tyvärr inte. Det gnisslade och skakade och krängde så att jag mådde illa på riktigt både dit och hem. Men titta så fin innergård jag gick förbi på vägen mot caféet!

Det var fortfarande frukosttid, så personalen hade inte börjat ta fram luncherna. Jag antar att det var därför det såg ganska tomt ut bakom glasen.

Under tiden jag väntade på Anni och Mia drack jag en god cappuccino i så snygg kopp. Jag älskar både inredningen och porslinet de valt till Mr Cake, som kändes hippt designat och hemtrevligt på samma gång. Ser ni så fint motiv jag fick i skummet – en svan!

Min overnight oats med chiasylt på hallon kostade 56 kronor, en omelett med ost och skinka kostade 76 kronor och havregrynsgröt med äppelkompott kostade 56 kronor. Det är sådant jag lagar och äter hemma till nästan ingen kostnad alls. Jag spanade på gästerna och funderade på om det var ett engångsbesök eller om de var stamgäster. Väldigt många kopplade in sig på sina datorer och satt där i flera timmar, så jag gissar att de var stammisar. Jag tycker att vårt matkonto är högt, trots att vi lagar i princip allt från grunden och inte äter halvfabrikat. Tänk om vi skulle äta ute oftare.

Det fanns så mycket gott, och fint, att suktas av. Här ligger de omtalade Red velvet croissanterna med cream cheesefyllning. Så goda!

Jag köpte med mig en del bakverk hem, och de höll sig otroligt bra. Till och med de berömda croissanterna höll sig krispiga och mjuknade inte trots att vi åt dem en dag senare. Så här snygga blir de när de färgas med rödbetspulver och kakao, dekoreras med vit choklad och fylls med cream cheese.

Lemon Meringue pajen var också så god, och den med toppig maräng är en key lime pie. Jag köpte med mig två olika slags munkar. Den här smakar som Snickers och innehåller salted caramel, choklad och jordnötskräm.

Jag ville att familjen skulle få smaka på godsakerna och kunde inte välja vad som skulle passa dem bäst, så jag köpte med mig litet av varje. När det handlar om god mat och gott fika går jag bananas, så är det bara.

Det finns munkar och så finns det munkar. De här var perfekta. Inte för feta, inte för sockriga, inte sega och vilken god fyllning sedan! Plus snygga att se på.

Alla bilderna är fotade med min mobiltelefonkamera, men visst kan man se hur fint maten serverades? Jag valde en falafelsallad med baba ganoush och rödbetshummus. Det var så gott och smakrikt. Och serverat på det fina porslinet igen. Känner ni igen det får ni gärna tipsa om var man kan köpa det.

Det var så roligt att träffa Anni och Mia efter alla år som vi haft kontakt genom bloggarna. Vi hade så mycket att prata om och tiden rann iväg. Efter fyra timmar var jag tvungen att tvinga mig till bussen för att hinna hämta mina döttrar i skolan. Men jag är säker på att vi kommer att ses fler gånger :)

10 reaktioner till “Bloggdate hos Mr Cake – och de berömda red velvet croissanterna

 1. Tack för några härliga timmar, tänk att tiden kan gå så fort och man kan ha så mycket att prata om! Jag köpte också hem en croissant och en citronmarängpaj till Lillhunken, men fick smaka lite på croissanten – jisses så god den var! Tänk att efter så många croissanter jag ätit i Frankrike, så visar det sig att denna är den godaste någonsin!
  Kul att Anita kommer som ett skott nästa gång, det ser jag fram emot :-)

  Innergården du fotograferade är ingen innergård, det är en trevlig liten gatstump som är väl värd att promenera längs, det är södra delen av Danderydsgatan. En liten oas mitt i stan.

  Kram <3

  Gilla

 2. Men så fint ställe! Jag hade dykt på maten direkt, jag som inte gillar sötsaker, men de var vackra som konstverk! Nästan synd att förstöra genom att stoppa dem i munnen! Och så kul att åter få träffa bloggkompisar, det är ju ens riktiga vänner även om man inte ses…

  Gilla

 3. Jättekul med bloggträff nummer 2 inom en vecka! Mia har jag träffat irl tillsammans med Anita. En otroligt trevlig tjej. Å du och hon har ju verkligen massvis gemensamt. Anni:s blogg följer jag, och även där kan jag tänka mig att du hittade många ”gemensamma” nämnare. Jättekul!
  Caféet har jag hört talas om, men har inte besökt det än. Maten var inte min grej, men det fanns ju supergoda smörgåsar i disken;-) Å cappuccinon – om den var stark var otroligt vackert serverad. En proffs barista med andra ord.
  Priserna är otroligt överkomliga med tanke på Stockholm. Har sett betydligt saftigare priser, å då serverades maten inte på så fina tallrikar. Vände du inte upp och ned på tallriken för att se vilket märke det var. Det hade jag gjort.

  Bra att caféet öppnade i Stockholms fulaste byggnad. Ja, inte enligt mig, för jag gillar den gamla Arkitekthögskolan. Men den utsågs ju för många år sedan till stans fulaste hus.

  Gilla

 4. Vilken trevlig träff och perfekt med Mr Cake . Har bara läst om ”stället” men ännu inte varit där. Finns så mycket i Stockholm som är riktigt bra att det alltid är svårt att välja. Vet att här , liksom på Söder på en del caféer så sitter folk i timtals och jobbar. Det är deras kontor och ganska billig hyra om man slår ut det på en månad. Men smakar det så kostar det. så är det. Och Stockholmspriserna ligger ju ofta högt på populära ställen.
  Roligt att du köpte med dig godsaker hem till familjen och jag kan tänka mig att det blev uppskattat.
  Jättefina bilder! Och visst ska jag vid tillfälle titta in här.

  Gilla

 5. Men så roligt!!! Kan tänka mig att det finns massor att prata om. Måste varit supermysigt!! Och vilket café sen! Det du visar ser väldigt fräscht och inbjudande ut. Kalasfina bilder.
  Ha en fortsatt trevlig helg :)

  Gilla

 6. Vilket sammanträffande. Jag såg Fares på TV idag och funderade på hur jag skulle hitta information om hans ställe. Jag behövde ju inte ens börja leta. Tack! Det blir definitivt ett besök.

  Gilla

 7. Men vad roligt!!! Där hade jag gärna varit med, Anni har jag inte träffat, ännu. Planerar ni ett nytt möte får du gärna mejla till mig så kommer jag som ett skott :-D Kanske kan vi samla ihop några till, det är ju helt fantastiskt att träffa sina bloggvänner i verkliga livet och allra oftast stämmer det, man har kul tillsammans och såå mycket att prata om.

  Syns att Mr Cake var ett lyckat val att mötas på och bilderna du tog är ju helt fantastiska! Oj, vad många godsaker!!! Din falafelsallad hade nog blivit även mitt val, och visst har det en ganska så stor betydelse på vad mat, dryck och godsaker serveras på/i. Tyvärr känner jag inte igen det fina porslinet.

  Tror jag ska testa att fotografera med min mobil, har inte haft någon större tilltro till den men här är tydliga bevis på att det faktiskt kan bli riktigt bra resultat. Fast det beror förstås också på vilken mobil man har.
  Önskar dig en från fortsatt helg från Malta 💕 Anita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.