Glad måndag – det är ny vecka!

Den här veckan skall jag bli klar med mina kommentarer till Mattias Edvardssons kommande roman. Det är mer krävande att läsa ett manus, och hela tiden tänka på hur jag upplever det jag läser för att kunna ge feedback, än att läsa en roman och bara flyta med i berättelsen. Jag gillar det väldigt mycket. Jag är intresserad av själva hantverket och hur olika författare och andra skribenter går till väga för att få till en riktigt välskriven text.

Förutom att läsa manuset kommer jag att läsa ut Mats Strandbergs senaste roman, Slutet. Den är så otroligt bra. Titta gärna in här om någon dag eller två, och läs min kommande recension. Den kommer att bli översvallande positiv.

Fem dagar i veckan har Bella och Jackie danslektioner som ni vet, och numera tränar jag fyra pass i veckan istället för att läsa böcker. Smärtan i rygg och höft försvinner nästan helt när jag tränar, men dessvärre kommer den tillbaka när jag rider. När man rider vinklar man bäckenet som signaler åt hästen att den skall samla sig, trava, tölta med mera, så det är inte så konstigt att de rörelserna stör läkningsprocessen. Å andra sidan kan jag inte bara sitta och rulla tummarna, av det blir det varken muskler eller rörlighet i kroppen, så jag tänker fortsätta så länge det inte gör alldeles för ont. I kväll är det överkroppsdag med en av mina favoritövningar, latsdrag. Ser fram emot det!

I dag har jag påbörjat julklappsinköpen. Ungefär två veckor senare än normalt för att vara jag. Men jag har en ganska bra idé om vad vi skall ge, så under nästa vecka tror jag att inköpen kommer att vara klara, både av julklappar och födelsedagspresenter till dem som fyller år innan jul. Varje helg fram till jul kommer vi att fira födelsedagar, och sedan blir det avslutningsshow för dansskolan, luciafirande och en bloggträff. Mycket kul på gång!

Glad måndag till er!

 

Carita håller i utmaningen Glad måndag, och henne hittar ni här.

4 reaktioner till “Glad måndag – det är ny vecka!

  1. Har läst Färjan av Mats Strandberg, och den boken var otroligt bra.
    Kul att du gillar läsa manus. Hur lång tid hade du på dig? Än en gång, förlaget kunde inte ha valt en mera lämplig person än dig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.