Böcker att se fram mot under våren och försommaren 2019

Jag har spanat på vad förlagen kommer att ge ut under våren och början av sommaren, och det här är mina favoriter just nu.

Nya böcker i mars 2019

Tredje och sista boken i Agnes Lidbecks trilogi kommer i vår. Karaktärerna i Agnes Lidbecks böcker har beskrivits som futtiga och kantiga och de lyckas aldrig bättra sig. Jag kan tillägga att karaktärerna retade gallfeber på mig, men jag gillar böckerna. Det skall bli spännande att se hur hon knyter ihop de tre delarna.

Jag har bara läst två av Anna Janssons deckare, så för mig är hon en relativt ny bekantskap och inte alls uttjatad som kanske vissa av er andra tycker. Mitt hjärta är ditt är ju faktiskt den tjugonde delen om kriminalinspektör Maria Wern.

Små eldar överallt låg i brevlådan nu i veckan. Den kommer jag antagligen att kunna berätta mer om alldeles snart.

 

Nya böcker i april 2019

Fredrik Backman och Camilla Läckberg har skrivit böcker som inte tycks likna något de skrivit tidigare, de böckerna blir ju så spännande att läsa! Jag är faktiskt mest nyfiken på hur de skrivit böckerna; mer på själva hantverket än historierna.

Jag har inte läst någon av Jonas Karlssons tidigare böcker, men jag har förstått att många tycker om dem. Jag vet bara att han är en fantastisk skådespelare med en otrolig bredd. Tänk att spela så ruggigt bra i Mannen under trappan, och så fint som Bajenhunden i en av tidigare års julkalendrar. Jag tycker att titeln på hans nya bok låter litet udda; Regnmannen: En trädgårdsberättelse, det kan väl nästan betyda vad som helst. Måste läsas.

 

Nya böcker i maj – juli 2019

Så många böcker att se fram emot! Och vilka snygga omslag. Märkligt sammanträffande att alla omslagen går i gult och rött. Hoppas på en lugn sommar med mycket tid för läsning.

Armando Lucas Correa är en flerfaldigt prisbelönt författare och journalist. För snart två år sedan kom hans bok Den tyska flickan ut i svensk översättning, hans debutroman. Berättelsen baserar sig på verkliga händelser och den grep tag om mig på ett sätt som inte händer så ofta. Dels på grund av historien, dels på grund av författarens sätt att formulera sig och bygga upp berättelsen. Han skriver med så lätt handlag en fantastisk prosa. Jag ser mycket fram mot att läsa uppföljaren; Dotterns berättelse.

För att inte tala om Marie Bengts’ andra del om sömmerskan Hannah Lönn, som i femtiotalets Sverige fuskar som privatdetektiv. Man kan nog kalla det för det. Hon råkar hamna i situationer där hon av nyfikenhet inte kan låta bli att börja luska i vad som kan ha hänt och varför. Första delen; En sax i hjärtat, var en riktigt mysig pusseldeckare. Hoppas att uppföljaren också är det.

Så, vad har jag missat? Vad ser ni fram emot att läsa?

 

16 reaktioner till “Böcker att se fram mot under våren och försommaren 2019

 1. Hej, kan nämna att jag läste Celeste Ng:s roman på engelska förra året, och gillade mycket! Ser fram emot Inger Alfven som jag inte läst på många år, Wilderäng och Morton läser jag säkert, o så fanns det många för mig nya författare. Härliga tider! Ha en skön fin vecka, har ni sportlov nu eller nästa?

  Gillad av 1 person

  1. Vad roligt att höra att du tyckte om Celeste Ngs roman, då ser jag extra mycket fram mot att läsa den! Visst är det härligt med så mycket spännande bokläsning, jag ledsnar aldrig på det :)
   Tjejerna går i skolan en vecka till, men nästa vecka blir det sportlov! Ha en fin vecka du också!

   Gillad av 2 personer

  1. Japp, och jag skulle vilja läsa ännu fler än de här, men jag måste ju tyvärr begränsa mig. Håller med, Läckbergs nya måste man ju läsa. Undrar hur nervös hon själv är, över att skriva i en ny genre. Ganska, tror jag.

   Gillad av 1 person

 2. Jag är så glad över att ha kommit igång med mitt läsande igen även om jag lyssnar mig igenom en stor del. Camilla Läckberg får så mycket skit för sina böcker, men jag har (oväntat) gillat det jag har läst. Just därför ser jag fram emot att läsa hennes bok. Annars är Skärmhjärnan och Små eldar överallt de jag vill läsa så fort som möjligt. Lars Myttings Ved är underbar, så hans Systerklockorna är också intressant.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inte börjat lyssna på böcker än, men skall göra det. Jag läste någon av Läckbergs böcker för många år sedan och blev inte så förtjust. Men så läste jag Häxan när den kom ut och gillade mycket. Hon är ju proffsig och duktig på det hon gör, Camilla Läckberg. Jag läste Myttings ”Simma med de drunknade” för två år sedan och tyckte väldigt mycket om den. Ved vill jag också läsa.

   Gillad av 1 person

  1. Ja, nu är förväntningarna höga igen på Backman. Modigt att skriva i en ny genre efter att ha lyckats så bra i dem han skrivit tidigare. Men han har ju gjort samma sak tidigare, bytt genre, och lyckats med det.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.