Bättre vara ute på hal is å ha de glatt

… än att gå i lera och sörja.

Tänkte på Robert Brobergs låt när jag kom hem från skogsturen med Leiftra i dag, lerig upp till knäna. Jag red och gick bredvid över berg, kärr, diken, vattensamlingar och leriga skogsvägar och fick ihop 12000 steg. Härligt liv att kunna ta en paus från arbetet och rida i dagsljus. Å andra sidan arbetar jag både vardagar och helger, tidiga morgnar och kvällar.

Under eftermiddagen skall jag arbeta vidare med teoriavsnittet i min avhandling. Jag har funderat under ett par dagar på om jag skall välja den säkrare och enklare vägen, eller den svårare där jag kommer att bli hårdare bedömd och jag riskerar att misslyckas, men där resultatet också kan bli så mycket bättre och mer spännande, och roligare för mig att skriva. Vilket val skulle ni ha gjort? Vilket tror ni att jag har gjort?

Hoppas ni fått en fin start på veckan!

7 reaktioner till “Bättre vara ute på hal is å ha de glatt

 1. När jag ser bilden med byxorna och skorna vet jag varför jag aldrig skulle vilja bo på landet – åtminstone inte frivilligt.
  Vad gäller din avhandling vet jag ju såklart inte vad ”skillnaden” mellan lätt och svårt innebär och vilka ”konsekvenser” respektive val har.
  Är dock nästan helt övertygad om att du väljer den svårare vägen. Efter 15 års ”vila” är du nog alltför taggad för att välja den enkla vägen.
  Vet inte om jag hade valt den enklare eller svårare vägen. De hade nog helt berott på vilket ämne det handlat om och vilken ambition jag hade haft.
  Vilket val du än gör, så önskar jag dig lycka till!

  Gillad av 1 person

  1. Haha, jag kan tänka mig det :) Men man behöver ju inte ge sig ut i skogen, på leriga timmerbilsvägar och över vattenfyllda kärr. Jag tyckte det var mysigt, det är en väldigt skön kontrast att bli lerig och svettig till att vanligtvis sitta omgiven bland böcker. Du har förstås rätt, jag är för taggad för att inte välja den svårare vägen :) Tack så mycket BP!

   Gilla

 2. Jag skulle absolut valt den sistnämnda, mer utmanande vägen. Är en tävlingsmänniska som vill gå all in och jag tror att du är likadan. Lycka till med avhandlingen oavsett!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.