Helgen med lussekatter och granris

Som ni vet lever jag just nu i förvissningen att vi snart kommer att bli smittade. I båda tjejernas skolor har personal och elever insjuknat. Och Patrik måste in till Stockholm i möten, så klarar vi oss har vi en enorm tur. Jag utgår från att det bara handlar om när, inte om, vi blir smittade.

Därför har jag redan börjat med julförberedelserna. Blir vi sjuka kommer allt vara klart till jul ändå, och klarar vi oss får vi en väldigt skön decembermånad utan stress.

I helgen bakade jag lussekatter och gjorde pepparkaksdeg. Amaryllisar och hyacinter är redan planterade med mossa och kottar. I ugnen står ett galler med äppel- och apelsinskivor på svag värme för att torka och sedan användas för att dekorera med.

Vi har haft som tradition under sexton år att åka till skogen med mina föräldrar för att hämta en gran och granris. I år åkte de själva för att undvika att vara för nära på fyrhjulingen hem, och kom och lämnade av granriset i helgen. Lyxigt att få det hemkört, men tråkigt att behöva bryta en mysig tradition. Men bara att gilla läget och göra det bästa av det. Jag skall gå upp tidigt i morgon så hinner jag kanske klä julbocken innan jag börjar arbeta och innan regnet kommer.

Utomhusfika med pappa och mamma. Hoppas att jag är lika energisk och pigg när jag är 75/76 år.

Fika på fyrhjulingen går också bra :)

Förutom att baka lussekatter och göra pepparkaksdeg, har jag beställt hem några nya spel som vi kan spela hela familjen fram till, och under, juldagarna. Jackie och Milo har redan börjat. I dag satte jag dessutom ett personligt rekord, genom att bli klar med alla julklappar. Några är på väg hem, men i princip alla är hemma och inslagna. Nu skall bara rimmen skrivas. Och adventsstjärnor och adventsljusstakar är framme, och jag har skrivit ut vår lista över julmaten vi brukar ha varje år, så att vi alla fyra markerat vad vi vill ha och vad vi kan vara utan. Bellas och Jackies julkalendrar är hemma sedan länge, och min adventskalender kom för någon vecka sedan. Den skall jag visa så fort jag hinner fota. En kalender med 24 olika noveller, de flesta skrivna av kända författare. Planen är att läsa en novell varje dag under december och fram till jul.

Hoppas att ni har det bra!

En reaktion till “Helgen med lussekatter och granris

  1. Det gäller att ha framförhållning på ett helt annat sätt en vanligt i år. Å det har du då verkligen. Du har tyvärr rätt att iskallt räkna med att bli smittad. Tror nästan all vi alla på ett eller annat sätt kommer att drabbas av C-19. Bäst att vara mentalt förberedd då.
    Ja, dina föräldrar är verkligen pigga, och vilken annorlunda fika. Tänk så kreativ många har blivit i år.
    Adventskalendern med olika noveller är ju en toppen idé, betydligt mera givande än kalendrar med 24 olika skönhetsprodukter som är så inne i år.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.