November hos oss

När jag svängde in på vår lilla väg i går eftermiddag måste jag stanna bilen och ta en bild genom vindrutan. Så typiska novemberfärger nu innan snön kommit. Det ser ju inte alls välkomnande ut att bo hos oss, nästan ruggigt med de stora avlövade lönnarna och det torra gräset.

Det är fin utsikt från huset. Ibland väller dimman in över åkrarna framför oss.

Solnedgångarna är ofta magiska, som här med det guldiga ljuset.

Och litet senare, när himlen blivit alldeles eldröd. Jag vet inte hur många foton jag tagit av solnedgångarna framför oss, det är många.

November innebär också att försöka hålla sig vaken med kaffe och popcorn på kvällarna.

Regn och rusk, men plötsligt dyker det upp något oväntat, som den här motivlackerade lastbilen som svängde in på Gottröramacken. Inte lika storslagen lackering som på många av lastbilarna i USA, men ändå snyggare än de flesta jag sett här hos oss. När det gäller lastbilsmodeller gillar jag för övrigt Peterbilt som har nos och avgasrör på sidorna av hytten, som i det här inlägget.

November innebär också mer långtidslagad mat. Som tjälknöl av vildsvin som stått i ugnen i fem-sex timmar på ungefär 75 grader med klyftpotatis och sås av grädde, balsamvinäger, pressad vitlök, sky från köttet och litet kalvfond, soja för färgen, salt och peppar.

I går gjorde jag årets pepparkaksdeg och i dag skall jag och mamma till skogen och hämta granris till julbocken. Viruset har kommit till tjejerna skolor, så jag räknar helt kallt med att vi inte kommer undan. Blir vi sjuka vill jag vara klar med mycket av julförberedelserna, klarar vi oss kan vi ha det lugnt och skönt under hela december och inte stressa det minsta.

Önskar er en fin lördag!

3 reaktioner till “November hos oss

 1. Vilka läckra bilder på ert boende! Ser det ut sådär så bor ni ju helt underbart :D
  Tjälknöl, det är fruktansvärt gott. Det lagade jag många gånger i vår familj då barnen var små.
  Fy för det där viruset, skulle vara katastrof om jag finge det, ensam som jag bor.

  Gilla

 2. Underbara bilder, speciellt solnedgången som verkligen är magisk. Det är fördelen att bo på landet. Solupp- och nedgångar blir liksom mera dramatiska, då det inte finns några byggnader som är i vägen.
  Tjälknölen av vildsvin – sååååå himla gott! Har faktiskt bara ätit tjälknöl av lamm, men jag älskar vildsvinskött.

  Motivmålningen på lastbilen var verkligen annorlunda, inte minst vad gäller motivet. Å visst, europeiska långtradare ser ju rätt klena ut jämfört med amerikanska lastbilar. Allt är ju större i USA, och långtraderna är då inget undantag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.