De senaste tre veckorna

Shelly och jag har varit i skogen och hämtat mossa. Jag kallar det mossa, egentligen är det ju lav, men ni vet vad jag menar.

Först plockade jag ganska slät mossa, sedan hittade jag den här toppiga mossan och litet grön mossa. Jättefint i krukor med amaryllisar och hyacinter.

Bella har fyllt sexton år. Vi ville inte samla hela släkten hemma hos oss som vi brukar göra, utan bokade bord på Bro Hof där vi kunde träffas och hålla något slags avstånd till varandra. Sista helgen i oktober, innan smittspridningen eskalerade.

Innan restriktionerna skärptes åt vi ganska ofta lunch på Johannesbergs golfrestaurang och när golfbanan och restaurangen stängde för säsongen fortsatte personalen att servera väldigt god lunch på slottet. Patrik och jag åt bland annat boeuf bourguignon.

Vad jag saknar de goda luncherna med alltid lika god råkostsallad i fransk stil med vinägrettdressing. Erica valde något mexikanskt och jag pannbiffar med löksås.

Våra grannar tog initiativ till after work på slottet på fredagarna. Det kändes som att ha hela slottet för sig själva eftersom det oftast var bara vi där. Enkelt att hålla avstånd, mysig miljö och trevliga samtal. Bella tog en bild på mig innan vi skulle åka, sedan skildes vi åt när Patrik och jag åkte till slottet och Bella åkte ut med Mary-Linn i hennes Dodge Ram/A-traktor. Efter några tillfällen tog det sociala slut i och med smittspridningen i vår del av landet.

Istället kan man roa sig med att röja bland alla scrapsaker jag har kvar sedan jag drev scrapbookingföretag. Så mycket nostalgi..! Det här var några av de serier jag tyckte mest om under de här åren.

Jag har börjat rensa och ge bort/slänga andra saker också i skåp och garderober. När man börjar riva ut allting blir det först fullständigt kaos. Bella skulle ta hem sin pojkvän för första gången just den dagen jag hade storstädning, och hon frågade litet fint om jag trodde att jag skulle hinna städa upp i köket innan han kom. Det hann jag.

På måndagarna rider jag lektion i en jättetrevlig grupp med Isa, som nog är den bästa ridinstruktör jag ridit för. Hon missar ingenting och jag åker hem efter varje ridpass och känner att jag har lärt mig något nytt. Här red jag privat för att träna mer på vissa moment. Det finns nästan ingenstans jag hellre vill vara än på hästryggen.

Att analysera, utreda och skriva är också väldigt roligt. Här sitter Shelly och jag med en av böckerna jag läser för att bli en bättre forskare.

Hösten har varit otroligt fin i år. Just i dag regnar det och blåser i sidled, och eventuellt kommer säsongens första snö i kväll, men så här fint har det varit, det får man vara glad över.

Far i vår familj firades hemma med pilgrimsmusslor på wokad grönsaksbädd med vitlöks-, citron- och persiljesmör och frasiga parmesanpinnar. Till varmrätt potatisgratäng i portionsformarna vi i princip aldrig använder annars och helstekt karré.

Våra pappor firades utomhus med blommor som vi köpte på en julig handelsträdgård.

Och apropå jul. Jag har alltid sett mig som en riktig julnörd, men efter att ha gått med i en Facebookgrupp med julälskare får jag se mig slagen med hästlängder! Jag har insett att jag inte alls är särskilt förtjust i tomtar och köpt julpynt. Jag gillar att baka och laga mat och dekorera med naturliga material som granris, äpplen, mossa (lav, var det ja), kottar och gammaldags grått porslin. Och framförallt att umgås. Och så gillar jag att slå in julklappar, lacka dem och skriva rim. Men i Facebookgruppen som jag nämnde verkar det centrala vara att köpa julsaker. Jag är julnörd på ett annat sätt.

I år blir julen väldigt annorlunda, jag tror att jag skall skriva ett inlägg om hur jag skall försöka skapa julstämning fram till jul. Jag har redan börjat fundera på vilken mat vi vill ha på julbordet och nästan samtliga julklappar är beställda och redan inslagna. I helgen hoppas jag att det blir litet kallare så att vi kan åka fyrhjuling upp till skogen och hämta granris till julbocken, och jag har beställt matkassar som jag skall hämta på ICA i morgon med kryddor till egen pepparkaksdeg och lussekatter. Jag vill vara förberedd om jag blir sjuk innan jul. Med ungdomar i coronasmittade skolor och med pojkvänner går det inte att vara helt isolerade.

Det har varit utvecklingssamtal med båda tjejernas lärare och här väntade jag på att ett videomöte skulle börja om min forskning.

Jag hade läst och skrivit PM om de här böckerna.

Avslutar med en bild på vår lilla glada hund!

Hoppas att ni har lyckats hålla er undan från ni vet vad, och att ni mår bra ♥

11 reaktioner till “De senaste tre veckorna

 1. Så fina bilder du lägger ut. Jag är absolut ingen julnörd, men visst är det mysigt med lite juligt i alla fall. Vore bra om jag redan nu börjar fundera på julklappar? En annorlunda jul blir det, och jag måste ju jobba en del. Men en mindre jul hemma blir det i år.
  Ha en skön helg!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det har varit så fint i oktober och stor del av november. Nu får vi hoppas på litet lagom med snö :) Jag tror att det är klokt att vara ute i tid med julklappsinköpen i år, det kommer att bli kaos vid paketutlämningarna och att trängas i butikerna vill man ju inte heller. Det är nog bara ett par julklappar kvar att beställa för mig, sedan är allt antingen redan köpt och inslaget eller åtminstone beställt och på väg. Tur att du och dina kollegor finns, och att ni arbetar trots risken att bli smittade ♥
   Önskar dig också en härlig helg!

   Gilla

 2. Förstår att du haft fullt upp med både jobb och många trevligheter. Och det är nog den variationen man når bra av. Att nu göra det man tycker om inom de begränsningar som råder.
  Härliga bilder från din veckor som ger energi och glädje.

  Gillad av 1 person

  1. Det har varit väldigt mysigt att kunna se fram emot och sedan uppleva träffar med släkt och vänner, även om det varit på avstånd och ofta utomhus så har vi i alla fall träffats. Men nu har viruset kommit till båda tjejernas skolor, så jag har plötsligt fått litet bråttom att hinna med julförberedelserna innan vi blir sjuka här hemma. Jag tror att det är oundvikligt, nu när dessutom en tjej i Jackies klass visade sig vara smittad. I dag skall jag åka med mamma till skogen och hämta granris till julbocken och en liten gran att ha utomhus, och i går gjorde jag pepparkaksdeg. Nästan alla julklapparna är inhandlade och inslagna, det saknas bara rim på paketen. Blir vi sjuka är mycket klart inför jul, och klarar vi oss kan jag ta det lugnt i hela december och bara njuta :) I eftermiddag skall jag titta in hos er andra och se vad som hänt hos er sedan sist. Önskar dig en fin dag!

   Gilla

 3. Härligt att läsa och snygga bilder, som vanligt! Jag ser att du har hundsällskap, själv har jag kattsällskap vid datorn där jag antingen sitter och jobbar eller skriver bokrecensioner eller bloggar. :P Det är så mysigt att höra ett spinnande ljud, i skrivande stund Lucifers, pojkkatten.
  Ha en skön helg och var rädd om dig!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ibland har jag hundsällskap och ibland kommer Fame eller Doris och håller mig sällskap, ofta allihop :) Håller med dig, väldigt mysigt ♥
   Önskar dig också en skön helg, och att du klarar dig från detta hemskt jobbiga som tagit våra orter i besittning nu.

   Gilla

 4. Är man så busy som du hinner man såklart inte med bloggen;-) Men så roligt du har haft med födelsedagar och allt, trots C-19. Så båda tjejerna har pojkvänner nu. Himla kul för båda. Hoppas du har godkänt killarna;-)
  Bilderna är fantastiska, som alltid, och fotona med maten får mig att dregla, helt klart. Inte nödvändigtvis över pannbiffar med löksås, men definitivt över maten med pilgrimsmusslorna etc. :-)
  En himla bra idé med AW på fredagar på slottet. Då blir slotts-/restaurangägaren lite extra glad också. För jag gissar att de inte haft många gäster i år.

  Gillad av 1 person

  1. Det som tar mest tid är nog det som inte syns, som att skjutsa hit och dit, men så måste det bli när man bor på landet med två tonåringar som skall till skolor och träffa vänner. Båda har dessutom pojkvänner nu, och litet humor att de råkar heta så likt som Milo och Mille :) Jättetrevliga båda två, klart godkända av mig. Jag håller med dig, det var gott med pannbiff men pilgrimsmusslorna var snäppet bättre. Tror det blir sådana på julbordet hos oss i år. Visst var det en bra idé att kunna ses på avstånd genom AW på fredagarna, och samtidigt gynna de lokala företagen. Slottet och de andra företagen kämpar verkligen i motvind det här året och det känns bra att kunna hjälpa till litet, även om det i praktiken inte gör någon skillnad för dem med bara våra luncher. Det har varit så tomt när vi varit där, och nu följer vi restriktionerna och åker inte dit alls, och har bokat av julbordet. Tråkigt, men vi försöker ta vårt ansvar. Önskar dig en trevlig helg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.