Om att sälja ett PlayStation 5 på Tradera eller Blocket

Den 1 januari lade jag upp PS 5 på Tradera. När sista budet var lagt och auktionen avslutad åtta dagar senare, skrev budgivaren Khalid att han ångrat sig. Enligt Traderas regler och webbsidans funktioner är det omöjligt/förbjudet att kontakta den som lagt ett tidigare bud. Alltså var det bara att börja om från början.

Den 8 januari lade jag ut spelet igen. Den här gången ville den vinnande budgivaren Habibi inte hämta spelet, som det stod som förutsättning i annonsen, utan att jag skulle skicka det som paket till hans adress i Linköping. Ännu en budgivning som slutade i att den varit förgäves. Otroligt respektlöst mot både mig som säljare och de andra budgivarna. Aldrig mer Tradera vid försäljning av teknikprylar.

I morse lade jag upp spelet till försäljning till fast pris på Blocket, för avhämtning. Femtio personer hörde av sig inom en timme, och efter två timmar hade köparen Erik satt sig i bilen och kört hit, betalat och hämtat spelet. I fortsättningen blir det bara försäljning på Blocket, där man kan ha kontakt med intresserade köpare och bilda sig en uppfattning om vem man har att göra med.

8 reaktioner till “Om att sälja ett PlayStation 5 på Tradera eller Blocket

 1. Vilken tur att du fick det sålt. Det är så frustrerande när vissa tycker de kan agera så. Jag använder mig bara av Blocket, och har mest bra erfarenheter.

  Gillad av 1 person

 2. Du vet väl att Habibi betyder älskling på arabiska. Ja, inte i det här fallet kanske men irl;-)
  Har noll erfarenhet av Blocket och/eller Tradera, men är glad att det löste sig för dig till slut.

  Gillad av 1 person

  1. Han var ingen älskling till mig i alla fall, så frustrerande när vissa saknar respekt för andra. En av budgivarna på en annonserna på Tradera kände igen mina bilder av spelet när jag lade ut det på Blocket och anade oråd och skrev och frågade mig om hur det hängde ihop. Som säljare tappar man ju köparnas förtroende om man lägger ut samma vara gång på gång. Nu litade han på mitt ord om hanteringen på Tradera, så det gick ju bra ändå. Trist om vissa sätter det här beteendet i system, att de tror att det går att börja förhandla när budgivningen är klar, som om de kan gå förbi övriga som följer reglerna.

   Gilla

  1. Ja, så är det nog. Jag undrar var respekten är för andra människors tid och pengar? De här två budgivarna på Tradera förstörde ju för alla andra. Tradera måste ändra sina regler så att man får kontakta den som stod innan i budgivningen. Genom Blocket fungerade det perfekt, när jag kunde ha kontakt med intressenterna innan så att vi var överens om allt innan köpet blev klart.

   Gilla

 3. Jag har sålt massor av saker – både stort och smått, dyrt och billigt – på Blocket och har enbart goda erfarenheter av det. Köparna är nöjda, jag är nöjd! Enda gången det varit lite jobbigt var när det blev bråk om några aluminiumfälgar som jag lovat en person, men reservpersonen (som stod tvåa på listan) kom till vår tomt och gapade om att HAN skulle ha dem och försökte köpa dem AV MIN KÖPARE på plats! :-O Då insåg jag att jag hade satt ett på tok för lågt pris :-)

  Gillad av 1 person

  1. Det var ju ändå litet kul, att det du hade var så eftertraktat :) Jag har också bara bra erfarenheter av Blocket sedan tidigare, och även av Tradera. Det här hade jag inte räknat med, det var som om det inte fanns någon respekt alls hos dem som budade.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.