Norrtäljeskräck i en gul container, och en hel del kärlek

När jag går igenom vilka böcker som är på gång varje säsong, är jag numera ganska restriktiv i valet vad jag vill läsa. Men sedan är det som att äta glass, jag kan omöjligt behärska mig. Men hur ofta ångrar man trevliga saker som går överstyr? I princip aldrig. Nu har jag i alla fall fått hem de här, och traven med böcker jag skall läsa blev ännu högre.

John Ajvide Lindqvist är författaren som skrev Låt den rätte komma in, som sedan blev film. Han har synts överallt den senaste tiden i samband med bokreleasen, och de som redan läst hans bok är överväldigade. Jag skall först läsa den bok som flest av er här och på Instagram tyckte att jag skulle läsa härnäst, sedan blir det Norrtäljeskräck.

Book Love skrev jag om tidigare i dag, i det här inlägget. En liten fin bok med stor igenkänning för oss bokälskare.

Przewalskis häst är skriven av samma författare som skrev Binas historia och Blå. Jag tror att vi kan förvänta oss ungefär samma upplägg, med flera historier som vävs samman och med en gemensam tråd. Tidigare böcker hade mänskligheten, vår historia och vår framtid och hur människan påverkar andra arter och vår jord som underliggande tema. Kan vi korrigera våra misstag, kan vi överleva?

Och så två böcker i bokserien om Familjen Bridgerton. Jag plöjde teveserien på juldagen. Åtta timmars total verklighetsflykt i ett sträck, passade bra en dag då man ändå inte gör speciellt mycket. När jag cyklar en timme i vår gamla drängstuga, och annars skulle gå under av tristess, lyssnar jag just nu på bok två i serien, vilket är fortsättningen på teveserien.

3 reaktioner till “Norrtäljeskräck i en gul container, och en hel del kärlek

  1. Vänligheten har jag precis laddat ner som jag ska lyssna på och jag läser som fysiskt bok Ödesmark av Stina Jackson. Min ”att-läsa” lista blir längre och längre.

    Gilla

  2. ”Låt den rätte komma in” är min absoluta favorit bland böckerna som Lindqvist har skrivit. Gillade inte böckerna som kom ut efter. Nu väntar jag med spänning vad du tycker om den upphaussade boken ”Vänligheten”.

    Gilla

  3. Spännande med nya böcker! Av dessa kände jag inte igen eller till någon men ska givetvis läsa din recension av ”Book Love”. Spännande! ”Familjen Bridgerton ” har jag noll koll på. Ser ju väldigt lite på film hemma och på tv. Men kanske är de läsvärda.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.