Recension: SKRIV feelgood! av Jenny Fagerlund och Caroline Säfstrand

Vilken ljuvlig bok! Omslaget och illustrationerna ger mig verkligen en feelgoodkänsla när jag tar en paus i mitt eget skrivarkaos och njuter en stund av den vackra boken och skrivhäftet 🌸 🦋

Titta, så fina illustrationer 🌸

SKRIV feelgood! har en logisk och lockande disposition som gör att jag bläddrar vidare och vill läsa mer. Den innehåller kunnig vägledning, konkreta råd och pepp för att själv ro i land en bok. Jag skriver bok, och inte specifikt en feelgoodroman, för jag som sliter mitt hår med ett manus i en helt annan genre, får också tips av författarna @jenny_fagerlund och @carolinesafstrand Till exempel vad man kan göra när man hamnar i en formsvacka och inte kommer vidare.

Jag skall omgående använda mig av ett av deras råd, låta DMN kicka igång; dvs inte göra något alls och lita på att hjärnan inte vill vara sysslolös och därför ger mig smarta idéer. Det är ett tips från författarna som jag, utan att veta att det var en skrivarteknik, faktiskt brukar använda mig av och som ofta fungerar.

Väldigt logisk och smart disposition med rubriker som lockar att bläddra vidare och läsa. Det är väldigt mycket, kanske allt, som kan appliceras även på fackboksskrivande. Oavsett vad man skriver måste texten ha ett bra upplägg, en röd tråd och vara relevant, man måste veta vad det är man vill berätta. Ibland har man en plan från början, och ibland växer strukturen fram efterhand som man gör sin research.

Tack författarna och @lbforlag för bokpost som överraskande låg i brevlådan och som gjorde mig väldigt glad!

Mitt betyg: 5/5

Antal sidor: 280
Utgivningsdatum: 2022-03-18
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Omslagsformgivning: Paolo Sangregorio

4 reaktioner till “Recension: SKRIV feelgood! av Jenny Fagerlund och Caroline Säfstrand

  1. Gillar bokens layout som skulle kunna vara layouten i en fackbok. Så det kanske inte bara är idéerna som kan appliceras på andra genren än feelgood, layouten fungerar också i andra sammanhang. Bara omslaget är typiskt feelgood tycker jag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.