Tillbaka på Riksarkivet, om att bada i en vattengrop och WR-träning

Femton år sedan sist, men det kändes som i går. Jag gillar det här, så är det bara. Gräva ned mig helt i ett ämne som jag tycker är spännande, försöka hitta svar på frågor, analysera och dra slutsatser ♥

De här kartongerna med otryckt material var försvunna när jag letade efter dem för femton år sedan. Då var jag tvungen att ta mig till Riksarkivet och skriva beställningar för hand efter att ha letat i register. Och medan någon anställd tog hissen ännu längre ned under marknivån till arkiven, väntade jag i läsesalen dit materialet sedan kördes på vagnar. Nu beställde jag materialet i förväg och bokade dag då jag ville ha det, vilken tidsbesparing!

På vägen hem passerade jag den här vattensamlingen mellan vägen och åkrarna. Den är säkert full med gödningsmedel och besprutningsmedel från åkrarna. Och det var den säkert när jag var barn också, när jag cyklade till min kompis, Carina, och vi cyklade vidare till den här gropen och badade.

Hästarna för några dagar sedan då det snöade. Men nu blir det sol – 15 plusgrader på måndag!

Kroppen, alltså. Jag fick högt blodtryck för ett par år sedan, och låg på 80/140. Nu blev jag kallad till årlig undersökning med blod- och urinprover (de är så otroligt seriösa och noggranna på Hälsocentralen här där jag bor) och kontroll av blodtrycket. Alla prover var perfekta och när jag var där hade jag blodtryck 72/99. Och sedan har jag hållit koll hemma, och ligger perfekt. Vad hände?

Det beror inte på träningen i alla fall, för jag började med rehabilitering/träning för ett par dagar sedan, med Weekly Revolt. Väldigt roligt, men jobbigt. Efter senaste utmaningen var jag helt utslagen, men så glad som jag visar på bilden :) Jag orkade alla övningarna och jag sprang, bara en sådan sak! Visserligen långsamt, men ändå.

2 reaktioner till “Tillbaka på Riksarkivet, om att bada i en vattengrop och WR-träning

  1. Riksarkivet – ja, där är digitalisering nog en fortsatt utopi. Men kul att man hittade dina förlorade kartonger med otryckt material.
    Din pöl påminner mig om en liknande vattenansamling som låg nära en gruva när jag var barn. Å vi badade också i det föga rena och iskalla vattnet. Ingen större skada skett där inte heller;-)
    15 plusgrader hos dig på måndag. Då slår du Täby med två grader;-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.