Påskhelgen

Frukost med påskmöss och laxsmörgås, och kaffe i min fina kopp som jag fått från Jackie ❤️

Påsken är visserligen inte över än, men i dag går jag över till vardagsliv igen.

Jag vill komma i form tills jag skall presentera min bok och börja arbeta utanför hemmet igen, så jag har börjat löpträna. Bara två gånger än så länge, och i snigelfart, men jag är igång. I går sprang jag förbi de här hästarna med kajor på ryggen och måste ju ta en bild.

Som sagt, det går långsamt, långsamt, men någonstans måste jag ju börja. Jag tar det medvetet lugnt i början tills kroppen vant sig. Jag har haft för många skador de senaste åren så jag vill inte hamna i rehabilitering igen. Jag hade ju smärtor i höften i två år, och efter sex månader har jag fortfarande inte full rörlighet i min arm och axel. Måttfullhet är mitt nya ledord ;) Vi får väl se hur jag lyckas förbättra sträcka och hastighet framåt sommaren. Efteråt hostade jag i en timme. Luftrören är inte vana vid ansträngningen, det är tydligt. I dag är jag hes, men pigg i benen.

Max fyllde fyra år i går. De två första bilderna tog jag för tre år sedan, på hans ettårsdag. Så roligt att följa nya småttingar i vår stora familj! De håller mig dessutom litet uppdaterad om vad som händer i barnens värld, det är så lätt hänt att man lever i sin egen bubbla och missar det som händer de yngre människornas värld. Jag kände till exempel inte till Paw Patrol, som Max önskat sig som tårta. Men nu vet jag: ”Inget jobb är för stort, ingen valp är för liten!”

Jag hade köpt varsin kikare till Max och Uno, och en bil med husvagn. Familjen skall på husvagnssemester i sommar, och barn brukar ju vilja leka samma saker som de upplever. Kikarna är ren indoktrinering ;) Nu kanske killarna kan bli intresserade av det de har inte så långt från huset; fåglar, rådjur, älgar, vildsvin.

Bella och jag var ute och övningskörde i går, och då såg jag min första vitsippa för året. Alltså blommar blåsipporna nu. Jag måste ut i skogen och titta. Varje vår vill jag hinna se alla de klassiska vårblommorna; tussilago, scilla, blåsippa, vitsippa, gullviva, liljekonvalj, hägg och syrener, annars känns det som jag missat något viktigt.

Vår på flera sätt. Chili är sannolikt dräktig igen med kattungar. Här ligger hon och Doris och vilar.

Önskar er en fortsatt fin påsk!

.

.

Ps. Pappa ringde tidigare i dag och undrade om jag ville komma över med hemtest av covid-19. både mamma och pappa testade positivt och mamma är sängliggande och ganska dålig. För säkerhets skull testade jag mig själv också. Och här är svaret… När man trodde att man klarat sig igenom de här två åren så får man det på sluttampen…

10 reaktioner till “Påskhelgen

  1. Tack! Trots att jag haft hög feber har jag längtat ut igen, väldigt märkligt. Nu har jag kollat upp ett nybörjarprogram så att jag inte går för fort fram, som man lätt gör när musklerna är ganska redo, men inte senor och leder.

   Gilla

  1. Tack så mycket! Jag har bara vilat under fyra dagar nu, det har inte funnits andra alternativ, jag har varit i feberdimma och orkeslös med nästan 39 graders feber hela tiden. Men nu, peppar peppar, hoppas jag att det har vänt. Mamma var på benen andra dagen, men kände sig rasslig. Dock var det bara jag som fick feber.

   Gilla

 1. Jag har jobbat hela helgen och kom hem i förmiddags. Kände att jag bara måste ut och fota blåsippor🤣gick 7 km på kuppen, det är väl så man förenar nytta med nöje🌸🌸hoppas att du inte blir så dålig✊🏻Jag har också klarat mig de här två åren, men misstänker att jag hade det för en månad sen då jag fick en förkylning som inte var riktigt som vanligt. Fina bilder som vanligt😍Krya på er💕

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! 💕 Tre dagar med feber och nu hosta, vi får se om det räcker med detta. Till slut har vi alla haft det. Jag har blivit bortskämd med att vara frisk i åratal. Skadad har jag varit, men inte förkyld med feber, snuva, hosta. Härligt med skogspromenad och att se blåsippor! Jag hoppas att jag kommer ut i helgen.

   Gilla

 2. Hade det inte varit för slutet hade det varit världens trevligare och mest hoppfulla inlägg. Det är visserligen ingen tröst, men jag känner fler som drabbats av Covid-19 sedan alla restriktioner avskaffades, rapporteringen upphörde och ersattes av kriget i Ukraina. Å tre eller i vissa fall fyra sprutor är absolut ingen garanti för att man inte smittas. Om man har tur blir man mindre sjuk. Men som experterna sa – Pandemin är inte över förrän alla har varit smittade. Suck. Nu är det bara att invänta att din man, tjejerna, deras pojkvänner och deras föräldrar insjuknar. Det är bara vara realist. Å visst känns det som att snubbla på mållinjen.

  Din frukost med rädisamusen – så jag skrattade. Hur roligt som helst. ju!
  Blomsterprakten är så fin. Lycka till med att fånga alla vårblommor på bild. En dräktig Chili – gick det inte att sterilisera katten?

  Önskar dig en fortsatt Glad Påsk trots Covid-19.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Hoppas du hade en fin påsk, utan covid! Tre dagar med nästan 39 graders feber, men nu hoppas jag att det har vänt. Jag hostar som en besatt, men mår allmänt mycket bättre. Tre sprutor skyddade inte, uppenbarligen. En av döttrarna och hennes pojkvän har haft covid, men övriga blir väl näst på tur.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.