Juldukning och julbord

Nästa helg är det ju första advent, så i dag åkte jag till Plantagen för att köpa några juliga blommor. De röda och vita julblommorna och amaryllisarna i fina krukor fick mig att se fram mot jul…

Förra julen var vi många här, och det krävde en hel del förberedelser. Så här hade jag dekorerat middagsbordet.

I år skall vi vara allihop hos min bror med familj. Det kommer att bli lika hysteriskt som vanligt med för mycket mat och för många julklappar. Trots att vi säger inför varje jul att vi skall dra ned på mängden mat och julklappar. Vem känner inte igen sig i det..?

Varje år försöker jag införa några nya rätter som variation, till exempel lufttorkad skinka med god fyllning. I min släkt brukar inte de rätterna göra någon direkt succé…

För min del är det egentligen bara julskinkan som är ett måste. Det är en fördel med att fira julafton hos någon annan. Man behöver inte köpa hem så mycket av sådant man ändå inte tycker särskilt mycket om.

Har ni några favoriter på julbordet som inte är de klassiska rätterna? Kom gärna med tips! Jag måste ju bidra med något nytt även i år, det har blivit en tradition.. ;)

En reaktion till “Juldukning och julbord

  1. Jag gjorde en uuunderbar sallad förra året med klara jultoner som passade till skinkan och köttbullarna men riktigt fräsch och nyttig, har inte receptet just nu men ska leta upp det åt dig (och mig för jag vill ha den igen) men kan fresta med rödkål och granatäppelkärnor!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.