Vi går på café och hönsmarknad

silkeshöns

Helgen började med att jag åkte på hönsmarknad :) Jag lyckades hålla mig till planen, att inte köpa fler höns. Min svägerska däremot, hon köpte en hel grupp med föräldrar och kycklingar av blandningen Dvärgsilke/Hedemora. Så här fina var de!
.

drömkåken polly

På eftermiddagen åkte vi till Café Drömkåken. Den här pollykakan valde Jackie.
.

drömkåken coupe

Isabella valde mazarincoupen och dammsugaren.
.

drömkåken piano

För mycket av allt, kanske man kan kalla stilen. Men det är just det som gör det så mysigt att fika där. Förutom att bakverken är enormt smarriga.
.

dröm

Om ni vill se fler bilder från Café Drömkåkens kitschiga inredning finns en hel del i mina bidrag till Fototrissen och Skyltsöndag.

Ha en fin vecka!

 

14 thoughts on “Vi går på café och hönsmarknad

 1. Så trevligt med egna höns! Jag skulle gärna vilja ha höns. Gillade också fiket ni var på. Som Eva skriver – för mycket av allt skapar en intressant atmosfär. Fin tisdagskväll till dig. :-)

  Liked by 1 person

 2. Det där stället vet jag att en god vän brukar åka till, känner igen mig i dina bilder. Riktigt häftigt ställe, men jag trodde att det var till salu? Kanske har missuppfattat det hon sa. Måste ju åka dit, speciellt nu när jag sett alla dina foton och förstått att det faktiskt är gott också!

  Liked by 1 person

 3. Oj, dom kycklingarna var inte stora, får dåligt samvete när jag ser bilden med tanke på hur vi behandlar dom i stora äggfabriker. Det där kaféet måste man nästan besöka.
  När det gäller armeringsjärn så var jag faktiskt runt och kollade lite. Kolla på näten du har liggande ifall du har det där rillningsmönstret som ger den rätta looken, dom nät jag såg saknade det.
  Det finns tydligen rillade armeringsjärn på 6 millimeter som går att använda till mindre saker. Mina ligger på 8 millimeter. Det är bara att googla.
  När det gäller målning så lägg på en rostskyddsfärg först (röd primer) det är ju ingen fara med rost inomhus men färgen fäster bättre. Själv körde jag med blanka hobbyfärger från Panduro och Kreatima. Måla fler gånger och inte för mycket färg varje gång. Färgerna är vattenbaserade och torkar snabbt.
  Lycka till med projektet.

  Liked by 1 person

 4. Vilka söta höns! Vi var ute hela lördagen och letade efter höns men det verkar inte vara säsong, ska man helst köpa på våren eller sommaren kanske? Verkar vara ett hâftigt fikaställe ni har hittat, bakelserna ser verkligen smarriga ut!

  Liked by 1 person

  1. Jag trodde att det skulle vara lätt att hitta hönsägare som kunde tänka sig att sälja några till mig, men det visade sig att det var väldigt svårt att överhuvudtaget veta var de fanns och vilka man skulle kontakta. Jag gick med i grupper på FB som heter ”Vi som har höns” och ”Vi som har höns i Norrtälje”, och där svarade jag på två inlägg om kycklingar till salu. Det borde finnas motsvarande grupper för dig där du bor. Det går säkert att få köpa höns året runt, de flesta samlar på sig fler och fler eftersom det är så mysigt med höns ;) och till slut har man för många. Skall man köpa kycklingar är det kanske mest praktiskt på våren, så att de har det tillräckligt varmt. Å andra sidan klarar de kyla väldigt bra. Beroende på hönsras förstås. Jag har själv precis hittat en sida med alla hönsuppfödare i min hemtrakt med deras olika hönsraser. Jag kommer att beställa ägg av vissa hönsraser i vår och kläcka fram själv i äggkläckningsmaskin. Många hönsägare kläcker inte fram kycklingar för försäljning under höst och vinter, äggen blir inte lika ofta befruktade när det är kallare, men i vår dyker det säkert upp fler annonser om kycklingar och höns till salu. En fördel med kycklingar är att du vet att de inte är några gamla höns du köper. Och fördelen med att kläcka fram själv är att de inte är smittade med löss, kvalster eller någon annan sjukdom som sedan är svår att bli av med. Jag är själv nybörjare på detta, men fråga gärna om du undrar över något mer :)

   Gilla

 5. Vilka otroligt söta kycklingar! Det där stället, Drömkåken, ser fantastiskt ut. Ungefär som ett Pippi-hus som hade varit en dröm att besöka. En gul orgel!! Jag kanske ska måla om den gamla orgel vi har stående…

  Liked by 1 person

 6. Härligt fikaställe! Åh, fina silkeshönor och så små! Jag hade massor med höns och fjäderfä för många år sedan. Provade också vanliga silkeshönor, men de var känsliga, vårt väder är nog lite för tufft för dem. De blev inte långvariga när jag insåg hur mycket värme de behövde. De är nog tåligare med gener även från Hedemora.

  Liked by 1 person

 7. Tack för kommentar på min blogg! Å vilket mysigt café du varit på , hur läckert som helst!!! Å va kul att du gillar schlager! Ja, jag och min kompis har i 10 år rest runt i landet för en deltävling, och så har vi lite tur och fotar en och annan artist! Såååå roligt!!!

  Liked by 1 person

 8. Vilket fikaställe :) ”För mycket av allt” kan ju vara intressant – så länge man bara är på besök ;) och om fikat är gott kan man vara förlåtande med mycket :) och fikat såg verkligen smarrigt ut!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.