Rejäl (135/366)

johannesbergsburgare

Efter alla Stockholmsbilder kommer här dagens middag på hemorten – en rejäl Johannesbergsburgare av lammfärs på surdegsbröd med fetaostcreme som vi åt på golfklubben. Inte så tokig. Köttfärsbiffen var som sagt rejäl och den var perfekt genomstekt och saftig, men smaklös. Dessutom hade det varit gott med någon slags tomatsalsa, tzatziki, coleslaw eller kanske picklad rödlök istället för bara skivad, rå. Det saknades något helt enkelt. Det grillade surdegsbrödet var dock väldigt smakrikt och gott. Och ett extra plus för att färsen kom från Almunge, vilket är en närliggande ort. Närproducerat skall gynnas.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

7 reaktioner till “Rejäl (135/366)

 1. Inte den typ av mat jag själv skulle välja, rå lök, det går bara inte och burgare vill jag veta vad de innehåller och äter bara de som maken gör och pommes frites har jag inte ätit sen jag var barn. Men tomatskivan och brödet går ner :-) Fast nu är det kanske inte om mina matvanor du vill veta utan vad jag tycker om bilden och den är riktigt läcker, det ser gott ut, snyggt och prydligt upplagt och fint med tallriken som syns som spegelvänd i bakgrunden. Sen förmedlar den känslan av att ni sitter ute och njuter en vacker vårdag i maj :)

  Gillad av 1 person

  1. Det kändes ganska ok med köttet den här gången, eftersom det kommer från en närliggande gård. Värre var det när vi var i Italien och jag beställde ”tartare di angus italiano” som serverades med persiljesås, tomat och parmesan. Oj, oj… Jag skrev om det i ett inlägg från resan om du vill se, och antagligen må litet illa.., det var ju råbiff. Jag försökte skicka ut den till köket igen, och få den litet stekt, men du skulle ha sett minen på servitören. Det var en ren skymf! Jag åt litet av den, och var nästan säker på att jag skulle få någon obotlig sjukdom av skumma bakterier… Jag skrev om det här: https://justnujusthar.com/2015/07/10/roadtrip-i-toscana-villa-barberino-och-betydelsen-av-en-mustasch-del-11/

   Gilla

 2. Lite synd att den inte var helt perfekt men så är det när man äter ute. Man vet aldrig riktigt om det blir bra fullt ut. Men det mättade i alla fall med den rejäla portionen :)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.