Boost: 50 recept för fettförbränning, av Helena och Fredrik Paulún

boost-50-recept-for-fettforbranning

 

Mitt betyg: 5/5

Antal sidor: 143
Utgivningsdatum: 2016-01-04
Omslagsformgivning: Mikael Engblom (form) och Ulrika Ekblom (foto)
Förlag: Massolit Förlag
ISBN: 9789176610367
Finns att beställa hos Bokus och Adlibris

 

Kort om innehållet, från förlagets hemsida

Med boken 50 genvägar till fettförbränning tog Sveriges näringsguru Fredrik Paulún fettförbränningen till en helt ny nivå. I den här uppföljande kokboken presenteras 50 enkla recept och handfasta tips på hur du enkelt går från tanke till handling. Dessutom ges tio helt nya genvägar baserade på den senaste vetenskapliga forskningen. Recepten fungerar för hela familjen, är snabba och lätta att laga och kräver inga dyra specialingredienser. I stället ligger fokus på att öka kunskapen om hur kroppen reagerar på vanliga livsmedel och hur dessa kan användas för att nå maximal fettförbränning utan att bryta ner muskler och hjärta. Till varje recept följer en kort förklaring till varför just dessa ingredienser gör underverk för hälsan och midjemåttet.


Så tyckte jag om boken

Fredrik Paulún är enligt mig den mest trovärdige bland alla näringsfysiologer och kokboksförfattare som satsar på vällagad, nyttig mat. Han baserar sina uttalanden på forskning. Allt jag lagat från hans kokböcker har varit enkelt att laga, genomtänkt och väldigt gott. Självklart kan man hämta recept från webben, men fördelen med Paulúns böcker är att han förutom att dela med sig av sina recept också berättar hur maten påverkar vår kropp och hälsa.

I Boost: 50 recept för fettförbränning inleder Helena och Fredrik Paulún med att lättfattligt, men grundligt gå igenom tio genvägar till fettförbränning. En genväg är att äta groddade livsmedel. Tre sidor ägnas åt att berätta om fördelarna med groddade livsmedel, vad som händer näringsmässigt när man groddar till exempel frön och hur det gör redan antiinflammatoriska livsmedel ännu mer kraftfulla. Bland annat. En annan genväg är att äta glutenfritt. Redan på 70-talet kunde forskare visa att råttor som åt gluten lagrade mer fett än andra råttor. Hur det kommer sig förklaras förstås också i boken. Är man det minsta intresserad av mat och näringslära är det här spännande läsning.

kycklinggryta

Av de 50 recepten har jag lagat flera av dem. I går lagade jag en mustig och kryddstark kycklingrätt med sambal oelek, vitlök, rosmarin och litet till. Hela familjen tyckte att det var väldigt gott.

Till varje recept hör en textruta med extra tips om smaksättning, näringsvärde och annat intressant. Fotona är dessutom väldigt vackra och inspirerande. Man behöver inte alls vilja ägna sig åt fettförbränning för att ha glädje av den här boken. Det räcker bra att man vill äta näringsriktig och god mat som dessutom är lättlagad. Kycklingrätten på fotot här ovanför tog bara femton minuter att förbereda och sedan puttrade den för sig själv på spisen i ytterligare femton minuter. Jag brukar kalla Paulúns mat för snabbmat, den tar inte längre tid än att steka pannkakor eller att vänta på hämtpizza.

 

4 reaktioner till “Boost: 50 recept för fettförbränning, av Helena och Fredrik Paulún

  1. Kul med nya recept och hur vi påverkas av olika ingredienser. :) Du skriver så inspirerande om alla böcker du recenserar, oavsett om det är kokböcker eller skönlitteratur. Tack för det! <3

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.