Fiktiv spänning och hemskheter på riktigt

Recensionsexemplar - tack till Bonnier Carlsen och Forum bokförlag!
Recensionsexemplar – tack till BonnierCarlsen och Forum bokförlag!

I dag kom två nya böcker i brevlådan. En deckare, av författaren till 2015 års bästa svenska kriminalroman, och en självbiografisk bok med mycket mer djup än jag först trodde när jag såg boken. Recensioner kommer inom de närmaste två veckorna. Men först skall jag läsa Djupgraven, redan på torsdag är det recensionsdag.

7 reaktioner till “Fiktiv spänning och hemskheter på riktigt

 1. Det är då verkligen en himla tur att du har förmånen att vara hemmafru. Tempot du slukar bööckerna på är ju otroligt. Jag skulle bli tokstressad och tror inte att jag skulle tycka om denna ”påtvungna” massläsning för att vara ärlig.

  Gillad av 1 person

  1. Problemet är bara att nu är jag igång och skriver på min egen bok, så det är litet mycket att hinna med… Men under oktober-december blir det inte lika många recensionsböcker, det verkar vara högtryck på boksläpp nu i samband med bokmässan. Jag tror dock att jag ramlat tillbaka i mitt intensiva tempo, som inte var så bra tidigare, så jag skall skärpa mig litet.

   Förresten tänkte jag som du när jag såg andra som läste lika mycket som jag gör nu, eller faktiskt dubbelt så mycket, hur kan de njuta av läsningen?! Men det gör jag. Jag är så nyfiken på många böcker, och ser fram mot att läsa dem.

   Gilla

  1. Nu i augusti-september är det egentligen alldeles för många böcker att hinna läsa och recensera, men i oktober och framåt blir det lugnare. Jag har tyvärr inget svar på hur många böcker jag kommer klara att läsa per månad, det var inte förrän nyligen jag började få recensionsex från förlagen. Under många år har jag inte hunnit, eller haft ro, att läsa fler än några böcker per år, men som något slags nyårslöfte bestämde jag mig för använda all strötid som jag annars zappade på mobilen, till att läsa böcker och kanske bli litet klokare på köpet ;) När alla minuter läggs samman blir det till slut timmar. Eftersom Isabella, vår elvaåring, gillar att läsa och recensera böcker, läser jag och recenserar samma böcker som hon. Jag tycker dessutom att det är intressant att se vad som skrivs även i den genren.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.