Efterlängtade böcker om arbete och om skilsmässa

tio-tankar-om-arbete

I sin nya bok Tio tankar om arbete resonerar Bodil Jönsson om arbetets roll i dag, om hur lönearbete har blivit den främsta garanten för sammanhang, självförverkligande, tillhörighet, existensberättigande och trygghet. Hon tolkar samtiden som att det främst är genom arbete som vi bevisar vårt värde som människa, och ställer frågan: Måste det vara så? Ett väldigt intressant ämne och Bodil Jönsson kallar också sin bok för en samtalsbok, just för att det är ett ämne som lockar till samtal, eller som i varje fall borde göra det.

Anna Fredriksson är en ny författare för mig. Jag ser väldigt mycket fram mot att läsa hennes bok Avskedsfesten. Temat är intressant, nämligen hur omgivningen reagerar när de får veta att huvudpersonen och hennes man skall bryta upp från ett långt äktenskap, och om hur man skapar sig en ny identitet mitt i livet.

Det kommer många recensioner i bloggen de närmaste veckorna. Titta gärna in för lästips!

3 reaktioner till “Efterlängtade böcker om arbete och om skilsmässa

    1. Det kanske är jag som inte har beskrivit dem tillräckligt bra :) Jag hoppas att de motsvarar de förväntningar jag har, jag har inte börjat läsa någon av dem än. Recensionerna kommer nästa vecka och veckan därpå.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.