Jag är ambassadör för Augustpriset 2016!

Det här uppdraget skall bli så spännande! Det känns både enormt hedrande och ansvarsfullt att bli vald till Augustambassadör. Jag ser verkligen fram mot att följa uttagningsprocessen, och få möjlighet att berätta här i bloggen om de nominerade författarna och böckerna och senare även pristagarna!

Jag är utvald att bevaka kategorin Årets svenska fackbok litet extra, liksom Lilla Augustpriset. Lilla Augustpriset är en tävling för alla mellan 16 och 20 år och fungerar som en plantskola för framtida författare. Flera av de som nominerats och/eller vunnit har debuterat som författare längre fram, så det priset känns det litet extra hedrande att bevaka. Pressmeddelandet med samtliga Augustambassadörer finns här.

 

augustpriset-badge_square_2016

 

Redan i kväll blir det Augustmingel och samtal med gäster om förväntningar inför årets nomineringar till Augustpriset. Håll koll på Augustpodden!

Tara Moshizi och Daniel Sjölin kommer att intervjua:

 • Gunnar Wetterberg (historiker, författare och hedersdoktor. Medverkar i SVT-klassikern Fråga Lund) inför Årets svenska fackbok
 • Johanna Lindbäck (barn- och ungdomsboksförfattare och läsambassadör 2013-2015) inför Årets svenska barn- och ungdomsbok
 • Jens Liljestrand (litteraturredaktör och biträdande kulturchef) inför Årets svenska skönlitterära bok

Den 24 oktober kommer alla de nominerade att tillkännages under en presskonferens i Stockholm och den 28 november presenteras alla Augustvinnare på den traditionsenliga galan i Stockholms konserthus.

Jag kommer förstås att vara på plats och skriva om allt här i bloggen! Kameran tar jag självklart med mig :) Jag kommer också att läsa alla de nominerade böckerna i kategorin Årets svenska fackbok och även de nominerade texterna till Lilla Augustpriset. Recensioner och förhoppningsvis intervjuer kommer här i bloggen.

Det blir en intensiv och spännande höst!

 

 

31 reaktioner till “Jag är ambassadör för Augustpriset 2016!

  1. Tack så mycket! Fram till nomineringarna kommer jag att visa förslag på böcker som skulle kunna ingå bland de sex i fackbokskategorin, och sådana som är bra, men som antagligen inte blir nominerade. Det kan bli roligt att spekulera litet :)

   Gilla

  1. Tack så mycket! Jag tar förstås med mig kameran vid nomineringarna i Kulturhuset i Stockholm och på Augustgalan i Konserthuset. Ljuset brukar inte vara så bra vid sådana tillfällen, men jag skall göra mitt bästa :)

   Gilla

 1. Grattis! Snacka om rätt kvinna på rätt plats – det där kommer du sköta galant! Så roligt!
  (Jag hittar inte Outlander på HBO Nordic, undrar om det är olika utbud beroende på operatör?)

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad snällt! Jag hoppas att det blir bra, jag skall göra mitt bästa :)

   Jag hittar inte heller Outlander på HBO Nordic, men den finns på Netflix, dock bara första säsongen såg jag nu, konstigt… Jag skall kolla upp det!

   Gilla

 2. WOW! Stort, stort GRATTIS! Du är så otroligt ambitiös med din blogg och de ”ämnen” du bevakar. Ska bli intressant att läsa om böckerna. En av ”mina” fackböcker blev nominerad till Augustpriset 2012. Den vann inte, men där hade ambassadören fått plöja sig genom 454 sidor… I gengäld var författaren otroligt snygg – för en eventuell intervju alltså;-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack så hemskt mycket :) Du tänker på ”Jag är Zlatan Ibrahimovic. Min historia”? Den författaren ser rätt så bra ut, ja ;) Vi får se vilka det blir i år. Fackböcker kan kräva en hel del tid att sätta sig in i, jag hade nog behövt träffa dig över en fika och prata fotbollsregler innan en eventuell intervju med Zlatan :)

   Gilla

  1. Tack! Det blir nog en hel del arbete, dels med att läsa alla böckerna i kategorin årets fackbok + texterna till Lilla Augustpriset, dels vill jag ju, om böckerna är så intressanta som jag förutsätter, intervjua författarna :) Kul blir det oavsett vad!

   Gilla

  1. Tack så mycket :) Det var ren tur att jag råkade få se utlysningen av ambassadörsuppdrag sista ansökningsdagen. Det lät så väldigt spännande, och jag har ju alltid varit en läsande, analyserande och skrivande person, så jag tänkte att det får bära eller brista. Jantelagen stoppade jag i bakfickan ;) Och det gick ju bra! Jag hoppas att jag sköter mig ;)

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.