Helgfrågan v 23 – Överraskningsexemplar från bokförlagen

Mias bokhörna håller i den bokrelaterade Helgfrågan, och den här veckan undrar hon: Vad tycker du om överraskningsexemplar?

Oftast är det väldigt roligt att se att det ligger ett bokpaket i brevlådan, även sådana bokpaket som jag inte väntat mig. Vissa böcker har jag läst enbart på grund av att de kommit som överraskningar, och i regel har jag tyckt om vad jag läst. Om inte annat så har jag fått en chans att vidga mina vyer litet, och det uppskattar jag.

Det här är böcker som ramlat ned här som överraskningar. Det är inte så att jag kastar mig över böcker i genren romance, som Simona Ahrnstedts bok (med två olika omslag dessutom), men jag skall ge den en chans. Just nu har jag dock en boktrave med recex där jag har en överenskommelse med förlagen, och sådana böcker kommer före i prioritet.

 

Som bonusfråga undrar Mia: Vilken är din bästa sommarlåt?

Jag tycker att det är så otroligt vackert med vissa psalmer och visor som brukar spelas på skolavslutningar och vid bröllop, som En vänlig grönskas rika dräkt, I denna ljuva sommartid, Uti vår hage och Ingen klocka ringer mer, eftersom vi brukade sjunga den i låg- och mellanstadiet och jag har så fina minnen från de skolavslutningarna. Jag gillar den här melodin också, Öppna landskap, av och med Ulf Lundell.

Fler som diskuterar Helgfrågan hittar du hos Mias Bokhörna, klicka gärna in och var med du också!

10 reaktioner till “Helgfrågan v 23 – Överraskningsexemplar från bokförlagen

  1. Ahrnstedt är bra sommarläsning men just En enda risk är nästan bättre att läsa när snön yr utanför fönstret eftersom den utspelar sig (i alla fall till stor del) i ett vintrigt Kiruna.

    Gilla

  2. Jag gillar precis som du överraskningsexemplar eftersom jag får chansen att upptäcka något helt nytt men de rec-ex jag aktivt tackat ja till går före. Men jag läser så fort jag orkar och hinner. Öppna landskap är en mycket vacker låt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.