Lästa böcker i november och månadens favorit

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. I november är det svårt att välja bara en favorit.

Kålboken var fantastisk i sin genre, men jag kan ju inte välja en receptbok framför två viktiga böcker som den av Hédi Fried och den av Sven Olov Karlsson. Jag får helt enkelt återkomma om någon dag och uppdatera det här inlägget med favoriten!

Edit: Månadens bästa bok för mig blir Brandvakten!

Förra månaden läste jag bara fyra böcker. Känslan jag har är att jag inte har läst fler den här månaden, men tydligen har jag läst nio stycken. Kanske känner jag så, eftersom jag bara läst en roman den här månaden, en deckare. Övriga är antingen facklitteratur eller barn-/ungdomsböcker.

Vill du läsa vad jag tyckte om böckerna klickar du bara på titlarna här nedanför, så länkas du till mina recensioner.

Mina samlade omdömen för den här månaden

★★★★★
Hédi Fried, Frågor jag fått om Förintelsen
Mette Løvbom, Kålboken
Sven Olov Karlsson, Brandvakten

★★★★
Mons Kallentoft, Bödelskyssen
Camilla Läckberg och Millis Sarri, Super-Charlie och skurksystern
Roine Magnusson, Mats Ottosson, Åsa Ottosson, Nära fåglar

★★★
Therése Lindgren, Vem bryr sig?
Camilla Sten och Viveca Sten, Sjörök


Vilken bok blev din favorit den här månaden?

Är det någon särskild bok som du ser extra mycket fram emot att läsa under årets sista månad?  Förra året läste jag bara två böcker under december, men i år hoppas jag hinna läsa fler. Det står så många böcker i bokhyllorna som jag är väldigt sugen på att läsa, från lättsamt romantiskt till deckare och historiska romaner.

 

9 reaktioner till “Lästa böcker i november och månadens favorit

 1. Brandvakten är jag lite nyfiken på. Läst Porslinsfasader som inte var något vidare, men Brandvakten tror jag mer på ;) Ett jäva solsken ligger i en läshög och väntar men jag pendlar lite när det gäller att läsa den, väntar lite på rätt humör ;)

  Gilla

 2. Jag är lite nyfiken på mor och dotter Stens böcker, ibland tycker jag om att läsa det som kallas för barnböcker. De brukar vara mer intensiva :)

  Gilla

 3. Bödelskyssen som jag van hos dig läser jag just nu. Har väl kommit in en tredjedel. Gillar den skarpt.
  Sedan till din fråga om vilken bok jag ser fram emot att läsa i december. Det måste vara Malala, som grannen kom med häromveckan och undrade om jag ville låna. Tyvärr är den på svenska….

  Gilla

 4. Heidi Frieds bok har jag läst och jag tyckte den var otroligt bra. ”Brandvakten” har jag hört talas om och ska försöka läsa den. Har några på lager…
  Tack för dina tips.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.