Lästa böcker i februari och månadens bästa

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. I februari var min favorit: Bea Uusmas bok Expeditionen: Min kärlekshistoria. Vilken berättelse… Jag greps fullständigt av den, och även om jag inte är lika besatt av Andrées, Strindbergs och Fraenkels öden, gav den mersmak.

Flera av böckerna jag läste i februari var unika och minnesvärda på olika sätt. Vissa episoder ur Torkans år kommer jag nog aldrig att glömma, och det gäller i ännu högre grad Bea Uusmas bok om polarexpeditionen. Från En ny tid, Ingen jämfört med dig och Inlandet kommer jag att minnas framförallt stämningen och det mjuka, litet långsamma, vackra berättandet.

Klicka på titlarna här nedanför så länkas du till mina recensioner.

★★★★★
Bea Uusma, Expeditionen: min kärlekshistoria. Norstedts

Jonas Brun, Ingen jämfört med dig. Albert Bonniers Förlag
Roland Buti, Torkans år. Sekwa förlag
Ida Jessen, En ny tid. Historiska media

★★★★
Elin Willows, Inlandet. Natur & Kultur/Förlaget

★★★
Julie Parsons, En sista söndag. Polaris
Jane Green, Mannen i mitt liv. Printz Publishing
Jojo Moyes, Ensam i Paris och andra historier. Printz


Vilken bok blev din favorit den här månaden?

Är det någon särskild bok som du ser extra mycket fram emot att läsa under mars?  Efter att ha läst så otroligt välskrivna böcker som i februari, undrar jag om läsningen i mars kan komma i närheten av det. Det här är några av de böcker som står på tur.

En blandning av historiska romaner, en vardagsrealistisk roman om att leva i en bonusfamilj med arbete, utagerande tonårsdöttrar och ovanpå det en cancerdiagnos, två deckare (varav en utspelar sig i min närmaste tätort), en bok inom humorgenren, en roman där de pensionerade föräldrarna väljer att gå skilda vägar och med det rycker undan marken för sina vuxna barn och så en roman om en tioårig pojke som dras in i Folkmordet i Rwanda.

 

15 reaktioner till “Lästa böcker i februari och månadens bästa

  1. Bea Uusmans bok har jag läst och med stort nöje. Jättebra! Ensam i Paris också och jag tyckte den var helt ok men inte mer. På läslistan finns Torkans år och den ser jag fram emot att läsa. Verkligen. Bland dina marsböcker finns det fler som lockar. Har just nu läst ut ”30 år av tystnad” av Anna Haage som handlar om en ung kvinna/flicka som försöker rädda livet på en skadad person. Och den personen är Olof Palme. Speciell eftersom Palmemordet nu aktualliserats på nytt och hon var först på plats. Dock ingen direkt driven författare men väldigt personligt skriven.
    Tack för fina tips!

    Gilla

  2. Köpte hem Ensam i Paris på bokrean så den ser jag fram emot att läsa. Sedan hoppas jag på att kunna köpa in och läsa Daughter of the Siren Queen som jag längtat efter sedan förra året! :D

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.