Glad måndag!

Det senaste halvåret, och framförallt de senaste veckorna, har varit mentalt omtumlande. Egentligen har det jobbigaste varit att inse vilka som är riktiga vänner och finns där och bryr sig om när livet ger dig citroner, som det heter, och vilka som inte gör det. Det har varit lärorikt, och inte så som jag trodde.

Jag är glad för mina nya insikter. Nu vet jag bättre var jag har människor i min närhet.

Om ni inte tycker att det här låter positivt, vilket jag tycker, så är det i alla fall positivt att jag i dag sett både tussilago, utslagna vintergäck och scilla på vår tomt :) Tofsviporna är här och pappa berättade att han sett vitsippor i skogen i dag. Och på torsdag, då skall det bli + 20 grader.

 

Carita håller i utmaningen Glad måndag, och henne hittar ni här.

 

8 reaktioner till “Glad måndag!

 1. Håller med i det Anita och BPZ skriver. Nu skriver du ett nytt kapitel i ditt liv och det är positivt. Vänner är inte alltid vänner. Har själv fått den erfarenheten efter tuffa händelser, makes stroke och min egen cancerdiagnos. Det blir inte många ”vänner” kvar sedan. Jag tänker på dig och önskar dig många bra stunder och livskvalitet med de vänner som är kvar.
  En härlig Glad Måndagsbild som man verkligen blir glad att se !
  Ta hand om dig !

  Gilla

 2. Man upphör aldrig att förvånas över människans beteende. En del är väldigt bra på att ta emot men betydligt sämre på att ge, andra utplånar nästan sig själva i sitt givande. Stöd och vänskap kan man finna på de mest oväntade håll.

  Gilla

 3. Känner med dig … och jag förstår din besvikelse över att en del inte visade sig vara de du trodde. Insikt är inte negativt … insikt är positivt – nu vet du ju vilka som är dina äkta vänner.
  Vackert vårtecken med solgula krokusar!
  Kram

  Gilla

 4. Ditt svar till Anita bekräftade mina misstankar när jag läste första delen av ditt inlägg. Är glad att du känner dig ”stärkt” efter insikten du tyvärr fått. Vad gäller ”vänner” så är jag otroligt – hur ska jag säga det – selektiv. Använder ordet ”vän” inte som alla gör på Facebook. Jag har två ”riktiga” vänner och de har mig. Det räcker, eller också gör det inte det när det kommer till kritan. De flesta jag känner irl och i bloggvärlden är bra kompisar och bekanta. Vänner är nåt helt annat. Enligt mig alltså. Min personliga åsikt.

  Toppen vårtecken som du visar upp. Har inte hittat (har inte sökt några heller, för de finns ju överallt i blogglandia) några alls.

  Gilla

 5. Ser inget negativt i att inse livets realitet. Det negativa kan bara vara det bemötande du tydligen har fått från människor du haft ett förtroende för, ett förtroende som visar sig inte vara sant. Så var inte bara glad över dina nya insikter, var tacksam över de vänner du faktiskt har, det finns ju även de som inte har några vänner alls.

  Gillad av 1 person

  1. Helt sant. Efter att besvikelsen, och chocken, lagt sig känner jag mig stärkt faktiskt. Märkligt. Jag är fortfarande överraskad över att dem jag månat mycket om när de haft det jobbigt och inför tuffa händelser i deras liv, de fanns inte inför och efter min operation, de hade fullt upp med sig själva. Men vissa som jag inte trodde skulle bry sig så mycket har varit otroligt hjälpsamma och medkännande. Jag är uppenbarligen ingen bra människokännare, eller så ville jag se det annorlunda och blundade för det jag annars hade sett tidigare. Så, jag är faktiskt tacksam att jag kom till insikt nu.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.