Dagens boklunch – köttfärsspett med ajvar relish

I dag låg den här boken i brevlådan – en romandebut som utspelar sig i stallmiljö med målgruppen unga vuxna, jo jag tackar ;)

Alltså fick det bli lunch vid stallet i dag. Jag gjorde en stor sats så att det räcker till middag i kväll. Ungefär 1 kg köttfärs blandas med 1,5 dl ajvar relish, salt och peppar. Rulla till järpar och lägg i ugnsfast form, så slipper du arbetet med att steka allihop. Ungefär 200 graders ugnsvärme, ca 15 minuter. Enkelt, snabbt och kryddigt gott!

När köttfärsspetten var i ugnen stekte jag grönsaker och gjorde en sallad av det vi hade hemma; blomkål, spenat, tomater, zucchini, persilja. Dryck: pressad färsk citron och riven ingefära utspätt i vatten.

Recensionsdatum för boken Vänd rätt upp är den 18 juni. En bok om att stanna hemma när vännerna reser till London och andra spännande platser. Om det mysiga livet med hästar men också hårt arbete i stallet och om kärlek och vänskap.

 

 

 

4 reaktioner till “Dagens boklunch – köttfärsspett med ajvar relish

    1. Jämfört med ditt inlägg om mat i Spanien ligger min lunch långt efter, men det var snabblagat och gott :) Jag släpade fram den blå bänken förra veckan, och insåg hur mysigt det är att sitta mot stallväggen och se både hästarna i hagen och det jag odlar i pallkragar. Mysig miljö :)

      Gilla

    1. Köttfärslimpa är också otroligt gott! Tack för påminnelsen, det skall jag göra nästa gång jag har köpt köttfärs. Med brunsås, potatis och lingonsylt.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.