Lästa böcker i februari och månadens bästa

Att jag läser väldigt mycket facklitteratur varje dag innebär inte att jag får nog av läsning. Tvärtom, faktiskt. Efter att ha grävt ned mig rejält i internationella teoretiska diskussioner kring juridik och samhällsutveckling fick jag ett sådant enormt behov av att läsa bara för att koppla av. Jag längtade efter att ha ett flyt i läsningen och inte behöva tänka precis hela tiden på vad jag läste och vad det innebar, egentligen, och ur olika perspektiv.

Det ledde till att jag nöjesläste sex stycken böcker under februari, och allihop var riktigt bra. En reportagebok och en spänningsroman ger jag högsta betyg. Tre av böckerna skulle passa perfekt som bokcirkelböcker; Klubben, Lite död runt ögonen och Doktor Glas.

Mina samlade omdömen för den här månaden

★★★★★
Klubben, av Matilda Gustavsson
Ingen utväg, av Cara Hunter

★★★
Lite död runt ögonen, av David Ärlemalm
Doktor Glas, av Hjalmar Söderberg
Mellan djävulen och havet, av Maria Adolfsson

★★★

Redemption Point, av Candice Fox

I dag skall jag gräva ned mig i rättsteori igen och förhoppningsvis räta ut en del frågetecken, eller kanske bara konstatera att frågetecknen kvarstår, vi får se. Som nöjesläsning har jag inte bestämt mig för vilken bok jag skall läsa nu. Har ni läst någon riktigt bra bok den senaste tiden som ni kan tipsa om?

8 reaktioner till “Lästa böcker i februari och månadens bästa

 1. Bra att kunna koppla av med en icke fackbok! Då blir man mindre insnöad kan jag tänka mig.
  Boken ”Klubben” har snart alla utom jag läst. Såg den inte på rea, ska kolla en gång till. Maria Adolfssons böcker håller alltid hög klass tycker jag.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med, jag tror att det är bra att inte snöa in totalt på bara en sak, utan vidga sina vyer. Men ärligt talat är det inte därför jag läser annat än det jag måste för min avhandling, jag kan helt enkelt inte låta bli. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter att få läsa enbart för nöjes skull som nu. Maria Adolfssons böcker är väldigt bra, och hon tappar inte fart heller, den här senaste var minst lika bra som den tidigare. Jag ser redan fram emot fortsättningen, kanske ännu mer efter den här tredje delen. Klubben är riktigt bra. Man blir frustrerad och arg, men efter allt som kom fram under tiden krisen pågick i Svenska akademien blev jag inte chockad när jag läste, vi visste ju redan vilka mansgrisar, självupptagna och översittare det fanns i det där gänget. Och inte bara männen, även Kristina Lugn ställde sig ju på Arnaults sida. Och författaren och journalisten Lena Andersson. Mycket nytt kom ändå fram i boken, som att Katarina Frostensson med maken sannolikt stal konstverk som ställdes ut i deras lokal.

   Gilla

  1. Tidigare tyckte jag att det var omöjligt att läsa utöver det jag läste när jag pluggade eller jobbade, men plötsligt kändes det helt annorlunda, jag behövde verkligen läsa bara för mitt nöjes skull utan krav. Hoppas du också får litet tid utöver skolböckerna!

   Gilla

 2. Sharon Boltons Dödsdömd läste jag nyss och den var kanon, liksom Anne Holts En grav för två. Sen har jag nyligen läst Elly Griffiths Främlingen, också bra. Alla tre förstås inom genren spänningslitteratur…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.