Lästa böcker i juni, och månadens bästa

Energinivån var långt under min normala under hela juni. Jag hade helst velat dra ett täcke över huvudet och stanna där tills livet var mer i sin ordning. Istället läste jag romaner.

Jag har bara skrivit en ordentlig recension under juni månad, och det är av Goda grannar, men länkar även till ett inlägg jag skrev med ett kortare omdöme och en smakbit ur Ett högre syfte.

Mina samlade omdömen för maj månad

★★★★★
Mattias Edvardsson, Goda grannar (månadens bästa)

★★★
Sadie Jones, Ormarna
Malin Thunberg Schunke, Ett högre syfte

★★★
Celeste Ng, Små eldar överallt
Bengt Ohlsson, Midsommarnattsdrömmar

Vilken bok blev din favorit den här månaden? Är det någon särskild bok som du ser extra mycket fram emot att läsa den närmaste tiden?

 

16 reaktioner till “Lästa böcker i juni, och månadens bästa

 1. Små eldar överallt vill jag (kanske) läsa i sommar. Bästa junibok vet jag inte. Jag tyckte bl.a. mycket om Nickelpojkarna, Ett hål om dagen och Balladen om sångfåglar och ormar.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tänkte se Små eldar överallt, men är litet tveksam nu, efter att ha läst boken. Får se hur jag gör. Tidigare var det ganska enkelt att hitta filmer och teveserier att följa som jag gillade, men nu tycks jag ha blivit helt orimligt kräsen.

   Gillad av 1 person

 2. Nästan off topic: Vilken underbart glädjande bild på hunden och böckerna! Blir alldeles varm i hjärtat.

  Efter ett besök till Varnhems klosterkyrka igår kände jag att jag vill läsa Jan Guillous Arn-serie. Får se om det blir sommarläsningen.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för påminnelsen om den serien! Jag har varken läst den eller sett den som teveserie, men vill göra det. Och åka rutten som är gjord efter hans böcker, det skulle vara otroligt spännande. Måste nog kolla upp det direkt, det skulle ju kunna bli en utflykt i sommar :)

   Gilla

 3. Ett högra syfte gillade jag verkligen. De andra böckerna har jag inte läst. Jag ligger ju alltid minst 6 månader efter dig med mina pockets så… Min favo var Anders Roslunds ”Jamåhonleva”

  Gillad av 1 person

 4. Mattias Edvardssons bok är jag nyfiken på, så den kanske jag skaffar mig framöver. Jag gillade hans En helt vanlig familj, men lyckades inte bli överraskad av slutet https://tofflandel2.wordpress.com/2019/03/22/en-helt-vanlig-familj/
  Här är mina juniböcker https://tofflandel2.wordpress.com/2020/07/01/mitt-bokar-2020-juni-ar-slut-boksommaren-bara-paborjad/ Bäst tyckte jag om Ditt hjärta är mitt https://tofflandel2.wordpress.com/2020/06/20/recension-ditt-hjarta-ar-mitt/ som utspelar sig i min födelsedstad. Boken fick jag av förlaget för recension. En perfekt lagom spännande deckare!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.