Tegelstensläsning – Blonde, av Joyce Carol Oates

Romanen Blonde köpte jag på bokrean 2011. Dels var jag nyfiken på författaren, dels på Marilyn Monroe. I nio år har den stått där i bokhyllan, lockande och snygg att se på, men fortfarande oläst. Det är ingen biografi, men den är ändå inte helt fiktiv.

Nu håller @kulturistanmia i en tegelstensutmaning som innebär att läsa hundra sidor i den här boken per vecka och diskutera med andra som också läst. Jag bestämde mig för att vara med, dels för att äntligen få boken läst, dels roligt att dela upplevelsen med andra som också läser samtidigt.

Och efter alla kommentarer på mitt inlägg om BlondeInstagram om hur mycket andra tyckt om den här boken, att den är den bästa de läst, eller att den åtminstone hamnar bland de tio bästa, har jag blivit väldigt peppad att läsa den! Så peppad att jag börjat kolla upp biljettpriser för att ta bilen till Örebro och se Marilyn Monroeutställningen de visar där under sommaren.

6 reaktioner till “Tegelstensläsning – Blonde, av Joyce Carol Oates

  1. Oj, det är en rejäl tegelsten! Mitt sidrekord är nog ungefär 900 sidor, när jag läste Kristin Lavransdotter som en enda bok med alla tre delarna i en. Roligt att du gillade Blonde, jag har inte hört någon som inte tyckt om den, så nu är jag väldigt sugen på att börja läsa den!

   Gilla

 1. Vi har nog alla en massa fina böcker som står olästa i våra bokhyllor. Jag håller på och betar av mina olästa, från A-Ö, och har redan hittat någon pärla!

  Gillad av 1 person

  1. Vilken bra idé! Jag blir så nyfiken på alla nya böcker som kommer ut, så jag hinner inte med de olästa jag redan har. Men jag skall också försöka blanda upp läsningen av nya böcker med sådana jag haft stående länge i bokhyllorna :)

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.