En del stigar leder till kunskap (20/365)

I går arbetade jag från soffan, med sällskap av Shelly

I går ägnade ägnade jag halva dagen åt det här manuset på drygt 400 sidor. Min uppgift är att ge besked om manusets kvalitet, om det har potential att gå vidare i processen eller inte. Det är en parallell stig jag går på, vid sidan av mitt eget arbete med avhandlingen, därför att jag tycker att det är så otroligt spännande och roligt med text. Med faktatexter såväl som romanbyggen. Jag är inte bara intresserad av innehållet, utan lika mycket av språkhanteringen och om hela bygget håller ihop, om det är stabilt och pålitligt. Jag hoppas att mina synpunkter kommer till nytta, samtidigt som jag själv lär mig mycket av att läsa andras texter.

Den här författaren lyckades fånga mitt intresse redan på första sidan genom att skickligt hantera språket. Det är skrämmande utan att jag ännu vet varför. Skall det hålla hela vägen..?

Litet senare på kvällen kom Kurro. Jag trodde att han skulle nöja sig med att ligga bredvid i soffan, men på en sekund hade han tagit min överstrykningspenna och sprungit iväg med den i munnen!

Nu är det dags att återvända till soffan och manusläsningen. Jag räknar med att bli klar i dag.

Hoppas ni har en fin fredag!

7 reaktioner till “En del stigar leder till kunskap (20/365)

  1. Popcorn och katt i soffan – är det här seriöst?
    Ärligt talat (skrivet) så imponerar du på mig med all din kompetens och allt du hinner med. <3

    Gilla

  2. Nu blir jag aningen nostalgisk. Fick ju också förutom att formge fackböcker läsa manus ibland. Och dt var verkligen intressant. Det roliga är också att man fortfarande gör det på traditionellt sätt – alltså man hanterar en hög med papper – hahaha! Vissa saker är precis som de alltid ha varit.
    Hoppas att du blev nöjd med ”storyn” du läste.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.