Veckan som gick med arbete, ridning och avokado från Spanien

Fame har bara tagit det lugnt. Själv har jag haft fullt upp med avhandlingen, läsa manus och skriva lektörsutlåtande, skjutsa döttrarna till skolor och till tandregleringen, fira Erica som fyllde 30, gratulera min lillebror som fyllde 45, beställa, hämta och köra hem matkassar till oss och till mina föräldrar, rida, cykla och lyssna på ljudbok och beställa böcker till en person som är väldigt sjuk och som behöver all uppmuntran och omtanke hon kan få.

Det är konstigt med snällhet. Att det kan bli fel att vara snäll. Jag berättade för några att jag skulle skicka böcker till en person som var en del av mitt liv för väldigt många år sedan, och som nu är väldigt sjuk. De blev genast skeptiska och undrade om det inte kunde missförstås. Alla handlingar kan väl alltid missförstås om man är på det humöret, men är inte grundtanken att man vill visa sin omtanke när man ger en present? Är det bättre att inte göra någonting alls, trots att man faktisk bryr sig om, och trots att man vill visa det? Tänk så många uteblivna hälsningar och besök det sannolikt ligger bakom den där rädslan att snällhet kan tolkas fel, att det är bättre att inte göra någonting alls. Jag skickade i alla fall paketet i dag och hoppas att mottagaren förstår att jag vill visa min omtanke och att jag bryr mig om.

När jag läser manus sitter jag helst här i soffan arbetar med bläckpenna och överstrykningspenna. Jag antecknar i kanten, stryker under och skriver ned de synpunkter jag har på texten. När manuset är läst sätter jag mig i arbetsrummet och arbetar vid datorn. Jag lägger ned mycket tid på varje manus, jag vet ju att det är någon som lagt ned hela sin själ och hjärta på det. Shelly och Doris håller sig i närheten av mig.

Förra veckan var det snö utanför fönstret, nu är det barmark och plusgrader. Kanske dags att slänga pepparkakshusen… ;)

Avokado kan vara miljöbovar om man köper i butik utan att känna till odlarens vattenförbrukning, varifrån frukterna kommer, bekämpningsmedel och transport. De här är ekologiska och har fått 400 l vatten/kg, att jämföra med apelsiner som får ca 600 l vatten/kg. De odlas inte i Mexiko eller Sydamerika utan i Spanien, de flygs inte hit utan transporteras med lastbil. Bäst av allt är att alla är så här fina = inget svinn!

Det kan tyckas många, men jag äter en rostad skiva surdegsbröd med skivad avokado och havssalt varje morgon. De här beställde jag från Crowd Farming och gården La Atalaya, och i morgon kommer nästa sändning från Finca Solmark, med avokado och citrusfrukter. Det skall bli spännande att jämföra kvaliteten!

Trött, svettig och väldigt nöjd och lycklig efter ett lärorikt och roligt ridpass! Fina Arn. Jag önskar nästan att han var min.

I helgen läste jag ytterligare ett manus och under eftermiddagen skickade jag in mitt utlåtande. Det är väldigt lärorikt att läsa andras texter, så som de är i sin råa form, innan någon annan har läst och kommit med förbättringsförslag.

Men nu är det läggdags för mig. I morgon skall jag träna tidigt tillsammans med Erica när vi är i princip helt ensamma på gymmet, och sedan ägna resten av dagen åt avhandlingen. Kanske cykla på kvällen, för att få chans att lyssna vidare på andra delen om Familjen Bridgerton. Sov gott!

Ps. Förresten har vi köpt en ny hushållsmaskin, som nog kommer på andra plats för mig, näst efter kaffemaskinen, över mest oumbärliga hushållsmaskiner. Jag skall fota och visa i morgon. Kan ni gissa vad det är?

2 reaktioner till “Veckan som gick med arbete, ridning och avokado från Spanien

 1. Börjar bakifrån: Gissar at du köpt en dammsugarrobot;-)
  Crowd farming verkar vara inne just nu. En annan bloggare ”importerar” apelsiner från en spansk gård, fast i år gick det lite fel. UPS som ansvararar för transporten ligger två veckor efter med leveransen. Så hoppas det går bättre för dig. Det gick ju bra med dina avokadon.

  Nu har jag aldrig förstått mig på personer som har synpunkter på det jag gör, för jag gör i alla fall som jag vill och anser vara rätt – läs: känns rätt. Så om du vill vara omtänksam mot en person som stått dig nära för länge sedan så är det ju bara att vara trevlig. Och det var du ju:-)

  Ordet snäll är lika med ”dum” för mig. Sorry. Gillar ”omtänksam betydligt bättre;-)

  Gilla

 2. Fint sätt att visa omtanke på genom att skicka böcker. Hur skulle det kunna tolkas på motsatt sätt? Nej, jag tycker att du gjorde rätt och JAG skulle bli jätteglad om nån tänkte på mig på det viset.
  Hushållsmaskin? Tja, vi behöver en ny dammsugare, så jag chansar på det. Eller var det mera en köksmaskin du avser???

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.