December – trivsamt och stämningsfullt

decembercollage

I november och december firar vi sex födelsedagar, och förstås jul. Det blir många sammankomster med släkten koncentrerade till årets två sista månader. Jag brukar börja skriva ned redan under hösten, idéer om vad vi skall ge till var och en, så det brukar ordna sig, även om barnen numera verkar känna som Jackie:

– Jag önskar mig ingenting i julklapp, jag fick allt jag ville ha förra julen”

  • Efter en hel höst med envis förkylning fick jag dessutom bihåleinflammation. Jag bestämde mig för att enbart skjutsa våra egna barn till och från skolan under en period, för att inte utsätta mig för nya virus. Ganska skönt att få tillbaka möjligheten till egentid med Jackie och Bella under bilresorna.
  • Vi blev bjudna hela familjen på julpyssel i Stockholm, och fick med oss en fin och precis lagom stor kungsgran hem.
  • I skolan var det traditionsenligt stort luciatåg med i princip samtliga 156 elever på skolan. Det var så stämningsfullt och fint, men det är ofrånkomligt, så vackert som det var när tjejerna var med i kören och det luciatåget hölls i vår sockenkyrka, så vackert kan det inte bli en gymnastiksal.
  • Det blev dags för ”elevens val” under tre dagar i skolan. När det bland alternativen finns något inom bild, väljer alltid Isabella det, så även nu. Hon fick ägna tre dagar åt att måla med akvarell. Att Jackie är data- och teknikintresserad har vi förstått sedan länge, så hennes val var inte heller förvånande. Hon valde att ta reda på fakta om olika ämnen och presentera dem för gruppen genom två olika powerpointpresentationer.
  • Under december blev det mycket bakning, matlagning och julpyssel, men inte det minsta stressigt, bara roligt. Vi träffade och firade jul med vänner och släkt under fyra dagar. Jag tror nästan att den här julen blev den allra bästa. Lugnt och trivsamt. Vi fick allihop så fina julklappar också. Ni skall få se.
  • När julen var över kom snön och kylan, temperaturen gick från + 13 grader till – 14 grader. Jag vet att jag önskade mig snö i november, men det tar jag tillbaka. Det var så skönt med barmark och vårväder.
  • I dag skall jag laga nyårsmaten. Tre nya recept, som antagligen kommer upp med bilder här i bloggen. Men först är det dags att släppa ut hästarna, så de hinner vara ute så länge som möjligt innan det blir mörkt. Jag förmodar att det kommer att skjutas raketer i omgivningarna, och då riskerar jag inte att låta hästarna vara ute i natt. Förra året var det en häst i närheten som rymde till skogs och gick ned sig och drunknade i en sjö på grund av raketer.

Så här har december varit. Mycket fokus på att skapa en trivsam och minnesvärd tid för små och stora.

Önskar er alla ett gott nytt år!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.