Skip to content

Hänger i luften (117/366) – dekorationer till barnkalas

2 maj, 2016

kalasdukning 3

Det här är söndagens dukning när Jackie hade bjudit hela klassen på kalas. Det blir lätt så att allt hamnar på samma höjd när man dukar; lågt och nära bordet. Jag ville skapa olika höjder vid bordet, och köpte en bukett pioner som fick stå i blickfånget. Från syrenhäcken knipsade jag av några kvistar och placerade små pastellfärgade fåglar på grenarna. Muffinsen ställde jag på två kakfat på fot, och på låga fat lade jag småkakorna. Jackie gillar limegrönt, så vad kunde passa bättre än pom poms i limegrönt över bordet 🙂 Ballonger och sugrör gav vårfin färg åt dukningen.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

16 kommentarer leave one →
 1. 10 maj, 2016 06:59

  Vackert dukat och snyggt tolkat!

  Liked by 1 person

 2. 6 maj, 2016 02:22

  Klart att barnen gillar den fina dukningen, det är en av flickornas favoritsysselsättningar inför våra kalas och middagsbjudningar. Du har verkligen dukat fram vackert och jag förstår om barnen blev förtjusta.

  Liked by 1 person

  • 6 maj, 2016 03:30

   Tack, vad roligt att du tycker det! I morgon är det dags igen, men då är det pappa i huset som fyller år, så då blir det inte lika pastellfärgat 🙂

   Gilla

 3. 5 maj, 2016 02:08

  Med beskrivningen blev jag medveten om allt det som gör bilden så vacker. Detaljerna som ett otränat öga inte ser, men ändå lägger märke till. Snyggt!

  Liked by 1 person

  • 5 maj, 2016 03:37

   Tack så mycket! Så är det väl ofta, att man inte förstår riktigt hur mycket tid som ligger bakom 🙂

   Gilla

 4. 3 maj, 2016 08:31

  Jättefin dukning !

  Liked by 1 person

 5. 2 maj, 2016 10:00

  Ser så fint ut! Underbara färger. man blir glad av bilden. Hoppas kalaset var trevligt 🙂

  Liked by 1 person

  • 3 maj, 2016 07:24

   Tack så mycket! Rummet är väldigt ljust med stora fönster åt alla håll, och med pastellfärgerna på dekorationerna blev det ett riktigt försommarkalas 🙂 Det var väldigt mycket skratt och glatt prat, så stämningen var på topp.

   Gilla

 6. 2 maj, 2016 09:00

  Hoppas verkligen att barnen uppskattade ditt konstverk som är helt fantastiskt! Men jag tror faktiskt inte det. De högg nog bara i om man säger så;-)

  Liked by 1 person

  • 3 maj, 2016 07:21

   Tack, vad roligt att du gillar det! Jodå, barnen gillade det också 🙂 När våra barn var yngre fikade vi i köket när det var kalas, men nu tänkte vi att det kunde vara dags att låta dem få sitta vid långbordet i vardagsrummet. Jag lät den stora duken från Nyblom Kollén ligga kvar på bordet och höll tummarna för att den inte skulle bli förstörd av fläckar. Det blev inget spill alls! Jag trodde knappt mina ögon när jag plockade av bordet efteråt. Det kanske är så, att om det är fint och litet vuxet dukat så kanske man äter mer vuxet också.

   Gilla

 7. 2 maj, 2016 07:05

  Vilket trevligt kalas det verkade vara med vacker dukning och mycket gott. Blir lite hungrig efter alla bilder på diverse godsaker. 🙂

  Liked by 1 person

  • 3 maj, 2016 07:13

   Det var verkligen lyckat, glad stämning hela tiden och barnen ville inte åka hem när föräldrarna kom för att hämta dem, det är ju ett gott betyg 🙂

   Liked by 1 person

 8. 2 maj, 2016 05:43

  Så vacker dukning ! Riktigt, riktigt njutningsfullt säkert för alla de som satt sig till bords. Mycket snyggt med det som hänger i luften.

  Liked by 1 person

 9. 2 maj, 2016 12:05

  Väldigt vacker dukat, inbjudande.

  Liked by 1 person

  • 2 maj, 2016 03:14

   Tack! Det var väldigt roligt att planera och fixa 🙂 Barn gillar ett fint dukat bord lika mycket som vi vuxna, flera av barnen kommenterade tårtan, kakorna och dekorationerna, vilket var väldigt kul. Till skillnad från oss vuxna som gärna sitter och fikar och pratar länge, så gör däremot inte barn det lika mycket… Hel kalaset, med lunch, lekar, fika, presentöppning och ännu fler lekar tog bara tre timmar. Själv hade jag kunnat fika i tre timmar :))

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: