Hänger i luften (117/366) – dekorationer till barnkalas

kalasdukning 3

Det här är söndagens dukning när Jackie hade bjudit hela klassen på kalas. Det blir lätt så att allt hamnar på samma höjd när man dukar; lågt och nära bordet. Jag ville skapa olika höjder vid bordet, och köpte en bukett pioner som fick stå i blickfånget. Från syrenhäcken knipsade jag av några kvistar och placerade små pastellfärgade fåglar på grenarna. Muffinsen ställde jag på två kakfat på fot, och på låga fat lade jag småkakorna. Jackie gillar limegrönt, så vad kunde passa bättre än pom poms i limegrönt över bordet :) Ballonger och sugrör gav vårfin färg åt dukningen.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

16 reaktioner till “Hänger i luften (117/366) – dekorationer till barnkalas

 1. Klart att barnen gillar den fina dukningen, det är en av flickornas favoritsysselsättningar inför våra kalas och middagsbjudningar. Du har verkligen dukat fram vackert och jag förstår om barnen blev förtjusta.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Rummet är väldigt ljust med stora fönster åt alla håll, och med pastellfärgerna på dekorationerna blev det ett riktigt försommarkalas :) Det var väldigt mycket skratt och glatt prat, så stämningen var på topp.

   Gilla

 2. Hoppas verkligen att barnen uppskattade ditt konstverk som är helt fantastiskt! Men jag tror faktiskt inte det. De högg nog bara i om man säger så;-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad roligt att du gillar det! Jodå, barnen gillade det också :) När våra barn var yngre fikade vi i köket när det var kalas, men nu tänkte vi att det kunde vara dags att låta dem få sitta vid långbordet i vardagsrummet. Jag lät den stora duken från Nyblom Kollén ligga kvar på bordet och höll tummarna för att den inte skulle bli förstörd av fläckar. Det blev inget spill alls! Jag trodde knappt mina ögon när jag plockade av bordet efteråt. Det kanske är så, att om det är fint och litet vuxet dukat så kanske man äter mer vuxet också.

   Gilla

 3. Så vacker dukning ! Riktigt, riktigt njutningsfullt säkert för alla de som satt sig till bords. Mycket snyggt med det som hänger i luften.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det var väldigt roligt att planera och fixa :) Barn gillar ett fint dukat bord lika mycket som vi vuxna, flera av barnen kommenterade tårtan, kakorna och dekorationerna, vilket var väldigt kul. Till skillnad från oss vuxna som gärna sitter och fikar och pratar länge, så gör däremot inte barn det lika mycket… Hel kalaset, med lunch, lekar, fika, presentöppning och ännu fler lekar tog bara tre timmar. Själv hade jag kunnat fika i tre timmar :))

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.