Slit och släp (206/366)

lunch 1

Nio veckors sommarlov innebär 126 lagade mål mat per dag. Ibland vore det skönt att ha närmare till en restaurang, som man kunde slinka in på när fantasin och energin till att laga mat tryter.

I går och i dag har jag gått runt med vår grästrimmer som nästan är lika lång som jag, och kanttrimmat överallt där gräsklipparen lämnar en gräskant eller där man inte kommer åt med gräsklipparen. Det är många ställen… Jobbigast är under häckar och buskar. Jag var så trött i ryggen och armarna, men lunch måste ändå lagas. I dag blev det snabblagad mat som tjejerna kunde hålla koll på medan jag jobbade på tomten. Kyckling i ugn med god krydda från Santa Maria, kokt mathavre, fräst spenat och tomat à la Olga Rönnbergs receptbank.

Men jag har förberett inför sommaren… Tjejerna hoppade väl inte direkt av glädje över boken de fick, men under tio veckors ledighet tycker jag att man kan passa på att göra vissa saker som man kan ha nytta av under resten av året. Lära sig laga mat till exempel.

 

sveriges-yngsta-masterkock-kokboken-2016

Under terminerna finns inte samma tid att vara med och assistera dem i köket, då går det snabbare om jag lagar maten själv, men nu under sommarlovet är det dags. Så det blir sommarlov kombinerat med (litet) slit och släp för barnen också ;)

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

20 reaktioner till “Slit och släp (206/366)

 1. Klart att de kan hjälpa till och ofta blir det ju väldigt skoj också. Här kör jag med att alla väljer och lagar var sin maträtt under veckan. Ja, ibland blir det jag som lagar den, men de hjälper till i alla fall. Det underlättar för mig, är roligt för dem och de lär sig för livet. Smart att köpa den boken. Det tror jag att jag ska härma. :)

  Liked by 1 person

  1. Jag tror att det är väldigt bra med delaktighet, att känna att man behövs och gör skillnad. Bra idé att alla väljer en maträtt var i veckan, har alla en rätt att se extra mycket fram emot och det blir säkert mindre motstånd mot de andra rätterna när man vet att snart är det ens eget val :)

   Gilla

 2. Smart att försöka introducera matlagningen för flickorna. Att få till så många anrättningar under sommaren låter verkligen som ett slit och släp. Jag brukar ta en ordentlig matlagningsdag då och då. Lagar en 7 olika rätter och fyller frysen med matlådor. Annars hade inte min tid räckt.

  Liked by 1 person

 3. Vilken bra idé att ge tjejerna en kokbok! Även om de inte blev jätteglada just nu så kommer de säkert tycka det blirn jättekul när de kan bjuda mamma och pappa på middag!

  Liked by 1 person

 4. Det var en väldigt bra idé, att lära barnen laga mat. Det passar perfekt på sommarlovet. Med vuxna grabbar hemma från studier och som sommarjobbar blir det också en massa matlagning till lunchlådor och middagar 😕. Lite drygt är det allt. Ha en underbar midsommar!

  Liked by 1 person

  1. Ja, vilken skillnad det blir när man är hemma hela tiden allihop, det blir mycket tid som går åt till att planera och laga mat. Hoppas du också hade en härlig midsommar!

   Gilla

 5. Tycker det är en utmärkt idé att lära tjejerna matlagning. Då väcks intresset redan nu. Jamie Oliver – min idol – gjorde som du. Han involverade barnen tidigt både när matvaror skulle köpas och tillagas.

  Liked by 1 person

 6. Nu fick du mig att känna doften av nyklippt gräs men läser vidare och inser att det kanske inte är sådär jättekul att trimma kanter och krypa under buskarna för att det ska bli fint samtidigt som man planerar lunchen fast man kanske inte alls har lust att varken trimma gräs eller laga mat. Tycker du är helt fantastisk som gör så mycket hela tiden, är så kreativ och alltid så positiv. Gillar verkligen din idé om att lära barnen att delta i köket och att lära sig laga mat. Det kommer de ha stor nytta av i framtiden. Tror att dina tjejer kommer att bli mästare i köket och tycka att det är kul att vara med och ”hjälpa till”. När de väl har börjat vänja sig vid att planera och laga mat själva kanske du inte längre får vara med :-D
  Önskar dig en riktigt fin Midsommarhelg från Malta !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.