Skip to content

Drink (221/366) – Smoothie med lingon och pepparkakssmak

12 juli, 2016

drink 1

Här kommer ett tips på en väldigt god drink som dessutom är nyttig och mättande – det perfekta mellanmålet!

Till en person behövs

0,5 banan
1 dl lingon
150 g kvarg/kesella
150 g lättmjölk
1 msk psylliumfrö
pepparkakskrydda efter smak

Ingredienserna kan justeras utifrån exempelvis vilken konsistens man vill ha. Jag brukar ta litet mindre mängd av mjölken. Mixa allt utom pepparkakskryddan, krydda sedan utifrån hur mycket pepparkakssmak du vill ha.

Väldigt gott!

Receptet ingår i receptbanken hos Mamma Fitness/PT Olga Rönnberg. Så här ser näringsfördelningen ut för den här smoothien. Mycket protein och kolhydrater och mindre fett. 249 kcal.

smoothie med lingon

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

22 kommentarer leave one →
 1. 10 september, 2016 07:14

  Lysande idé att kombinera lingon och pepparkakskrydda – den kombon måste såklart testas. Tack för tipset och kommentaren hos mig så jag hittade hit. 😉

  Liked by 1 person

 2. 16 juli, 2016 07:49

  Hm, det här verkar gott 🙂 Får se om jag kan låna syrrans blender och testa.

  Liked by 1 person

 3. 14 juli, 2016 10:21

  Inte nog med att den ser ut och låter väldigt god så är bilden riktigt vacker. Fin skärpa på det goda och en riktigt snygg bakgrund.

  Liked by 1 person

 4. 14 juli, 2016 09:09

  Ser riktigt smarrigt ut 🙂

  Liked by 1 person

 5. 14 juli, 2016 05:19

  Det var en fint komponerad bild och det ser ju hur smarrigt ut som helst, tack för recept, måste testas! 🙂

  Liked by 1 person

 6. 13 juli, 2016 08:37

  Ser underbart gott ut 🙂

  Liked by 1 person

 7. 13 juli, 2016 06:52

  Ser gott ut! Tack för recept och fina färger!

  Liked by 1 person

 8. 13 juli, 2016 08:12

  Vacker färgharmoni !

  Liked by 1 person

 9. 13 juli, 2016 06:13

  Snyggt fotat och det ser så gott ut! Reklambild!!!

  Liked by 1 person

 10. 12 juli, 2016 08:55

  En helt fantastisk bild – en stilleben skulle jag vilja säga. Men självaste innehållet i glaset är tyvärr inte i min smak.

  Vet iofs inte vad psylliumfrö är, men kesella/kvarg, banan och pepparkakskrydda ogillar jag skarpt. Å ska det vara mjölk så ska det vara den röda sorten. Lättmjölk smakar ju precis ingenting.

  Sorry, jag brukar vara ärlig när jag kommenterar. Hoppas du inte tar illa upp. Är ingen ”hälsokostälskare” heller som du kanske har förstått, men med ”lagom” kost väger jag ändå bara 52 kilo på mina 1,65 meter. Just ifall att du trodde att jag var tjock alltså;-)

  Liked by 1 person

  • 13 juli, 2016 06:29

   Det är sant, lättmjölk smakar inte mycket, men det är bara att byta ut ingredienser litet som man vill. Här var smoothien en av de mål jag blivit rekommenderad att äta under en dag, och allt skall stämma, med kolhydrater, fett och protein, då blev det lättmjölk. Det gör att smoothien blir mer lättflytande och inte som en gröt. Ärlighet uppskattar jag, fortsätt med det!

   Gilla

 11. 12 juli, 2016 06:00

  Så god den ser ut och tack för receptet. Snyggt skärpedjup med fina färger och drinken ser ju ljuvlig god ut 🙂 Vacker komposition !

  Liked by 1 person

  • 12 juli, 2016 06:10

   Den är väldigt god 🙂 Jag funderade på om jag skulle använda lingonsylt eller vanliga lingon, och valde det senare. Det blev väldigt gott och det litet sura i lingonen försvann av kvargen.

   Gilla

 12. 12 juli, 2016 07:55

  Wow läckert, tack för recept och som vanligt … så snyggt fotat Anette! Jag blir sugen att pröva det du lägger ut, för det ser alltid så gott ut 🙂

  Liked by 1 person

  • 12 juli, 2016 08:50

   Tack! Vad roligt att du tycker det 🙂 Jag försöker hålla mig till recept som är både enkla och goda, det här var ett sådant.

   Liked by 1 person

 13. 12 juli, 2016 07:32

  Ser väldigt gott ut. Måste jag testa

  Liked by 1 person

 14. 12 juli, 2016 07:24

  Ser väldigt gott ut. Fint komponerat med färgerna som harmoniserar väl.

  Gilla

 15. 12 juli, 2016 07:05

  Hallå där vännen! Så du är i full färd med att ”fitnessa”?! Hehe, får mig att liiite ångra den 200-grammare choklad jag tryckte i mig igår … TUR att det är en ny dag idag! Den där smoothien ser god ut!
  Hoppas att du har en bra sommar!

  Liked by 1 person

  • 12 juli, 2016 07:13

   Ja, jag har haft ett otroligt skönt år där allt varit i balans. Ingen stress. Men heller ingen träning, och jag har ätit allt jag velat. Tänk vad svårt det skall vara att få alla bitar att passa ihop! Det här är i alla fall väldigt roligt, jag som är van att träna ensam får träningsprogram och feedback + en stor receptbank som sätter ihop menyer till mig. Så praktiskt, och allt är så gott! Jag äter annat också, som glass och choklad, jag tror inte på att leva ett helt liv och avstå en massa, däremot är jag inte lika sugen på glass och choklad nu när jag äter bra, så det blir automatisk mindre av det onyttiga. Sommaren har varit väldigt bra så här långt, jag är redan redo för höst 🙂 Jag gissar att ni är hemma från resan nu, skall titta in och inspireras av dina bilder!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: